Tgrt Haber
09 Mart 2022 08:53 - Güncelleme : 09 Mart 2022 13:51

10 Mart İstanbul’da okullar tatil olacak mı? Perşembe kar tatili var mı? Valilikten kar açıklaması!

Soğuk hava dalgası İstanbul’da etkili olana başladı. Gece saatlerinde başlaması beklene kar yağışı nedeniyle ''10 Mart İstanbul’da okulla tatil mi?'' sorusu gündeme geldi. Düşen hava sıcakları ve kar haberleri nedeniyle öğrenciler ve veliler Valilikten gelecek açıklamayla odaklandı.

İstanbul'da etkili olacak kar yağışı hakkında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklama yaptı.
İstanbul'da etkili olacak kar yağışı hakkında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklama yaptı.

İstanbul’da gece saatlerinde başlaması beklenen kar yağışı yarın gün içerisinde hayatı olumsuz etkilemesi öngörülüyor. Aybar kar fırtınası haberleri vatandaşları ve öğrencileri endişelendirdi. Yetkililer 1987 yılında bu yana en şiddetli kar yağışı olacağını tahmin ederken Meteoroloji uzmanları vatandaşları uyardı. Türk Hava Yolları (THY), İstanbul’da 10 Mart’ta beklenen hava muhalefeti nedeniyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyururken milyonlarca öğrenci ''Okullarkar tatili olur mu?'' hakkında araştırma yapmaya başladı. 

10 İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülkenin birçok bölgesinde akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı beklediğini duyurdu. İstanbul’da etkili olması beklenen Sibirya kökenli soğuk hava dalgası ve Aybar kar fırtınası akıllara ''10 Mart okullar tatil mi? Kar tatili olacak mı?'' sorusunu getirdi.

10 Mart İstanbul’da okullar tatil olacak mı? Perşembe kar tatili var mı? Valilikten kar açıklaması!

İstanbul’a Karadeniz tarafından giriş yapması beklenen soğuk hava dalgası nedeniyle çarşamba akşamı sıcaklıkların sıfırın altına düşmesi öngörülüyor. İstanbul genelinde yer yer kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının 4-5 gün sürmesi beklenirken Ocak ayında yaşanan kar kalınlığının tekrar gelmesi bekleniyor. Peki İstanbul’da kar tatili olacak mı?

Okulların kar tatili yapmasına ilişkin kararlar Valilik tarafından veriliyor.

İstanbul Valiliği, Meteoroloji'nin uyarılarının ardından okulların Perşembe ve Cuma günleri tatil edildiğini duyurdu. Valilik üniversitelerde ise öğretime 14 Mart'a kadar ara verildiğini açıkladı

Güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamu personeli de perşembe günü idari izinli sayılacak.

VALİLİK KARLA MÜCADELE İÇİN TOPLANTI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında "Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı" gerçekleştirildi. İstanbul’da gece ayrısından itibaren etkili olması beklenen kar yağışı tedbirleri konuşuldu. Vali Ali Yerlikaya başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Hasdal Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bölge ve il müdürleri ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Vali Yerlikaya, "Valiliğimiz koordinasyonunda idari tedbirlerin tümü alacağız ve bu kararları şehrimizle paylaşacağız. Ulaşımın aksamadan devam edebilmesi için karla mücadele hazırlıklarımızı yaptık. Güvenlik güçlerimiz kendi bölgelerinde hazırlıklarını yaptılar" ifadelerini kullandı.

HAVA DURUMU TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN! 

İstanbul'da kar hazırlığı başladı. Ulaşımın aksamaması için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, 473 kilometrelik sorumluluk ağında 754 personel, 209 araç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 4 bin 23 kilometrelik sorumluluk ağı ve 465 güzergahta 7 bin 421 personel, 1584 araç ve iş makinesiyle görev yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...