Tgrt Haber
14 Ekim 2022 08:30 - Güncelleme : 14 Ekim 2022 09:31

KYK borç sorgulama! KYK borçları silinecek mi? 2 yıllık KYK borcu ne kadar? KYK kredi faizi hesaplama 2022!

TBMM'ye sunulan 48 maddelik torba yasa teklifi sonrası öğrenim kredi borcu olan vatandaşlar yasanın ne zaman uygulanacağını araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Temmuz'da Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada KYK faizlerinin silinmesiyle ilgili detaylar vermişti. İlk torba yasasının başlıca konuları arasında KYK faizleri ve EYT konuları gündemde yer alacak. Peki, KYK 2 ve 4 yıllık faiz hesaplaması nasıl yapılır?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
Meclisin açılmasıyla beraber birçok vatandaş KYK faiz borçlarının silinme tarihini araştırmaya başladı
kyk,ösym
Meclisin açılmasıyla beraber birçok vatandaş KYK faiz borçlarının silinme tarihini araştırmaya başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Kredi geri ödemelerini herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık." sözleri sonrası ve Meclisin açılmasıyla beraber KYK borç faizlerinin silinmesiyle ilgili araştırmalar başladı. KYK borçlarının silinmesi ve Resmi Gazete'de karara ne zaman bağlanacağı merak konusu oldu. 

KYK FAİZ BORCU NE ZAMAN SİLİNECEK?

KYK borç faizleriyle ilgili kararın, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmesi, e-Devlet üzerinden de kademeli olarak görülmesi bekleniyor.

Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar lira öğrencilerin üzerinden kalkmış olacak. 

2 VE 4 YILLIK KYK FAİZ ORANI NASIL HESAPLANIR?

Gündemde yer alan KYK faizlerinin silinmesi sonrası vatandaşlar, KYK faizlerini nasıl hesaplayacağını araştırmaya başladı. Vatandaşlar, borç/taksit bilgileri, e-Devlet sayfasından Bakanlık linkine ulaşılarak öğrenim/katkı kredisi geri ödeme sorgulama ekranından sorgulayabilirler. Ayrıca 444 0 472 numaralı çağrı merkezinden de KYK faiz oranını öğrenebilirler.

KYK GERİ ÖDEMESİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...