Tgrt Haber
27 Temmuz 2021 16:42

KYK yurt başvurusu 2021: KYK yurt başvuru şartları nelerdir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ve burs başvuruları merak ediliyor. YKS sonuçları açıklanmasıyla ''KYK yurt başvuruları başladı mı? KYK burs başvuru şartları nelerdir?'' gibi sorular gündeme geldi.

KYK yurt başvurusu 2021: KYK yurt başvuru şartları nelerdir?
KYK,KYK yurt,yök,gençlik ve spor bakanlığı

Üniversiteye gidecek olan binlerce genç, KYK yurt ve burs başvuru tarihlerini araştırıyor. Üniversite için şehir dışına gidecek olan öğrenciler KYK yurt ve burs başvuru tarihleri ve yurt başvuru şartları hakkında araştırma yapmaya başladı. YURTKUR tarafından açıklanan başvuru tarihleri, YKS sonuçlarının açılanmasıyla merak konusu oldu.

Milyonlarca öğrenci haziran ayında üç oturumda gerçekleştirilen YKS sınavına girdi. YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih ise ÖSYM tarafından 2021 sınav takviminde belirtilmişti. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK yurt ve burs başvuru tarihlerini bekliyor. KYK yurt başvuru tarihleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.  

KYK YURT BAŞVURUSU 2021 NE ZAMAN?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl ağustos ayı itibariyle alınan yurt başvuruları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. YKS yerleştirme sonuçlarının belli olmasıyla gözler KYK yurt başvurusuna çevrildi. Üniversite kayıtlarının başlamasıyla yurt ve burs başvuru tarihleri de netleşti. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran üniversite öğrencileri için yurt başvurularının başladığını ilan etti. KYK başvurusu 12 Eylül 2021 saat 23.59’a kadar yapılabilecek. Ek kontenjan, yatay dikey geçiş, özel yetenek, lisansüstü, yurtiçi, yurtdışı değişim programı ile yerleşen öğrenciler 10 Eylül tarihinden sonra başvuruda bulunabilecek. 

KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN!

KYK yurt başvurusu 2021: KYK yurt başvuru şartları nelerdir?

KYK BURS BAŞVURUSU 2021 NE ZAMAN?

Üniversite eğitimi boyunca öğrencilere karşılıklı ve karşılıksız olmak üzere burs ve kredi imkanı tanınıyor. Bu kapsamda KYK burs ve kredi başvuru tarihleri için açıklama yapılıp yapılmadığı araştırılıyor. KYK burs ve kredi başvuruları her yıl eylül ayında alınıyor. Bu yıl da aynı tarihte başlaması beklenen başvurular için henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN!

KYK YURT BAŞVURU ŞARTLARI 2021

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla üniversite hazırlıkların başlayan öğrenciler ''KYK yurt başvuru şartları nelerdir?'' sorusunun cevabını arıyor. İşte KYK yurt başvuru şartları: 

  • Öğrencinin, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması,
  • Öğrencinin ailesi, Kurum yurdunun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ikamet etmesi,
  • Sağlık Kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engeli olduğu tespit edilen öğrenciler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayan ve/veya Devlet koruması altında olan öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş olan öğrenciler ikamet şartından muaf sayılır,
  • Öğrencinin, taksirli suçlar hariç, herhangi bir suçtan dolayı hakkında 6 ay ve daha fazla hapis cezası ile kesinleşmiş mahkûmiyeti bulunmaması,
  • Cezası tecil edilmiş olsa bile, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun İkinci Kitap Üçüncü Kısmının Beşinci Bölümü ile Dördüncü Kısımda düzenlenen suçlardan hüküm altına alınmamış olması ve bu suçlardan haklarında açılan derdest kamu davası bulunmaması,
  • Öğrencinin, Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından "Süresiz çıkarma cezası" veya öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması,
  • Uluslararası öğrencilerin öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alacakları Türkiye Cumhuriyeti ikamet izni belgesi ile pasaportunun tasdikli fotokopisini vermesi,
  • Zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışmaması,
  • Öğrencinin, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmaması.

KYK yurt başvurusu ne zaman? KYK yurt başvuru şartları nelerdir? Ek kontenjanla yerleşen öğrenciler ne zaman KYK başvurusu yapabilir? sorularını cevapladık. Siz de KYK yurt başvuruları ile ilgili sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...