Tgrt Haber
26 Temmuz 2021 08:41

LGS tercih sonuçları 2021 nasıl bakılır? LGS nakil işlemleri nasıl yapılır?

LGS tercihlerinin yapılmasının ardından öğrencilerin ve velilerin gözü LGS tercih sonuçları ekranına çevrildi. Hangi okulu kazandığını merak eden adaylar ''LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS yerleştirme sonuçları 2021 saat kaçta açıklanacak? LGS nakil işlemleri ne zaman başlıyor? LGS nakil nasıl yapılır?'' sorularını gündeme taşıdı.

LGS tercih sonuçları 2021 nasıl bakılır? LGS nakil işlemleri nasıl yapılır?
LGS,LGS tercih sonuçalrı,LGS tercih sonuçları 2021

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardında LGS tercih sonuçları için heyecanlanan adaylar, ''LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB LGS yerleştirme sonuçlarına nereden bakılır? LGS nakil işlemleri nasıl yapılır?'' sorularının araştırmaya başladı. 

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?  

İlk defa lise eğitimi alacak olan öğrencilerin girdiği Liselere Giriş Sınavı (LGS) için nefesler tutuldu. Yaptıkları tercihler sonucunda liseye yerleşecek. 5 Temmuz ve 16 Temmuz tarihleri arasında online olarak yapılan LGS tercih sonuçları 26 Temmuz Pazartesi günü açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre adaylar gün için tercih ekranında yerleşip yerleşemediklerini ve hangi liseyi kazandıklarını görebilecekler. Adaylar LGS tercih sonuçları 2021 Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden öğrenebilecek.  

LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR?  

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un LGS tercih sonuçları ile yaptığı açıklamada sonuçların 26 Temmuz Pazartesi öğrencilerin erişimine açılacağını belirtmişti. LGS tercih sürecinde LGS yerleştirme sonuçları dönemine giren adaylar ve veliler ‘’LGS tercih sonuçları 2021 nereden bakılır?’’ sorunun cevabını merak ediyor.  

LGS tercih sonuçları için adayların e-Okul sistemini kontrol etmesi gerekiyor. Adaylar LGS tercih sonuçları öğrenmek için, e-Okul sisteminden T.C kimlik numaraları veya okul numaralarını kullanarak sisteme giriş yapması gerekiyor. 

LGS TERCİH SONUÇLARI 2021 ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

LGS tercih sonuçları 2021 nasıl bakılır? LGS nakil işlemleri nasıl yapılır?

LGS NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?  

LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından LGS tercihinde bulunan ancak herhangi bir okula yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen adaylar ‘’LGS nakil işlemleri ne zaman yapılacak? LGS nakil işlemleri nasıl yapılır?’’ sorularını araştırıyor.  

Adaylar, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmuyor. Buna rağmen, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

LGS NAKİL TARİHLERİ NE ZAMAN? 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan LGS nakil tarihleri ise şu şekilde: 

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 26-30 Temmuz 2021

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 02 Ağustos 2021

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 02-06 Ağustos 2021

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı: 09 Ağustos 2021

LGS tercih sonuçları açıklandı mı? LGS tercih sonuçları 2021 nasıl bakılır? LGS nakil işlemleri nasıl yapılır? sorularının cevabını hazırladık. Siz de LGS tercih sonuçları ile ilgili sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...