Tgrt Haber
12 Haziran 2021 08:53

MEB açıkladı: Telafi eğitimi nasıl olacak?

Milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği telafi eğitiminin ayrıntıları belli oldu. Öğrenciler il ayrımı yapılmaksızın kendilerine en yakın okulda telafi eğitimi alabilecekler. İşte o detaylar.

MEB açıkladı: Telafi eğitimi nasıl olacak?
telafi eğtiimi,öğrenci,eğitim,MEB

2020-2021 eğitim öğretim yılında sona yaklaşıldı. Öğrencilere bu yıl karneleri 18 Haziran’da dağıtılacak. İsteyen öğrenciler, 2 Temmuz’a kadar okullara gidebilecek. Telafi eğitiminin detayları belli oldu. Öğrenciler il ayrımı yapılmaksızın kendilerine en yakın okulda derse girecek.

TELAFİ EĞİTİMİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU

“Telafi Eğitiminde Ben de Varım Programı” 5 Temmuz’da başlayacak olan telafi eğitim 31 Ağustos'a kadar sürecek. Bu program hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin gönüllülük esasına göre yürütülecek.

ÖĞRENCİ BULUNDUĞU YERDE TELAFİ ALACAK

Telafi eğitiminde yer kısıtlaması da olmayacak. Ankara'da bulunan bir öğrenci dilerse, Bursa'da eğitimlere katılabilecek. Öğrenciler kendine en yakın okula müracaat edebilecek. Telafi eğitimin faaliyetleri fiziksel, sosyal ve duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanacak

Telafi eğitiminde her okul kendi planlamasını yapacak. Onaylanmış eğitim faaliyetleri "Telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden il/ilçe milli eğitim müdürlüğünün resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile belediyeler de sürece katkı sağlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...