Tgrt Haber

MEB’den velilere LGS uyarısı: Öğrencilerin sınav bilgilerini kontrol edin

06 Nisan 2022 15:26 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 15:49
MEB’den velilere LGS uyarısı: Öğrencilerin sınav bilgilerini kontrol edin

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 5 Haziran'da yapılacak sınav öncesi velilere uyarı niteliğinde bir bilgilendirme mesajı gönderildi. Sınav öncesi bilgilerin kontrol edilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği LGS sınavına sayılı günler kaldı. Milli Eğitim Bakanlığınca 5 Haziran’da yapılacak sınav öncesi öğrencilerin bilgilerini kontrol edilmesi için velilere mesaj gönderildi.

Bakanlıtan yapılan açıklamaya göre, LGS kapsamında merkezi sınavın başvuruları ve onay işlemleri Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek.

14 NİSAN’DA KONTROL EDİLMESİ GEREKİYOR

Bu kapsamda, Bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleştirilen başvuru işlemlerine ilişkin öğrencilerin sınav bilgilerinin "e-okul.meb.gov.tr" üzerindeki e-Okul Veli bilgilendirme sisteminden 14 Nisan'a kadar kontrol edilmesi gerekiyor. Bakanlık, LGS adayı öğrencilerin sınav bilgilerinin kontrolü konusunda velilere bilgilendirme mesajı da gönderdi. Öğrencilerin bilgilerinde sorun bulunması halinde, veliler, düzeltme taleplerini okul müdürlüklerine iletebilecek.

LGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

8.sınıf öğrencilerin girdiği LGS başvuru tarihi belli oldu. LGS başvuru işlemleri elektrik ortamda gerçekleşecek. Otomatik başvuru işlemi, yurt içinde eğitim alan tüm 8'inci sınıf öğrencileri için geçerli olacak.

Yurt dışında e-okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını sınav öncesi yayımlanan kılavuzunda bulunan formu doldurarak yapacak. Böylece öğrencilerin ve velilerin sınav başvurusu için fiziki bir başvuru yapmasına gerek kalmayacak.

LGS SINAV SORULARI VE KONU DAĞILIMI

 LGS kapsamında sözel sınavında Türkçe dersinden 20, Din kültürü ve Ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve İngilizce dersinden 10 soru olmak üzere toplam 50 soru sorulurken sayısal sınavında Matematik ve Fen Bilgisi derslerinden 20 soru olmak üzere toplam 40 soru sorulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...