Tgrt Haber

Millî Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! Artık ücretsiz olacak

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
12 May 2023 09:28 - Güncelleme : 12 May 2023 09:39
Millî Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! Artık ücretsiz olacak
MEB,Okul öncesi

Okul Öncesi ve ilköğretimde bir dizi yeni karara imza attı. MEB'in yeni kararına göre okul öncesinde beslenme, temizlik ve eğitim programları ücretsiz olacak. 

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde bir dizi deişikliğe gitti. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni kararlara göre Özürsüz olarak aralıksız 5 gün devam etmeyen çocuğun durumu veliye e-posta veya kısa mesaj yolu ile bildirilir. 10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılacak.

EĞİTİM KADROSU HAFTALIK ÜCRET ÖDEYECEK

Okul öncesi eğitim hizmeti resmî okul öncesi eğitim kurumlarında ücretsiz olacak ve  okul öncesinde daha önce çocukların beslenme, temizlik hizmetleri ve eğitim programının uygulanmasına yönelik materyeller için alınan ücretler de artık alınmayacak. Beslenme saatlerinde çocuklara refakat etmek zorunda olan öğretmen ve yardımcı personel okuldaki yemek hizmetinden ücretsiz yararlanacak. Günlük yemek ücretini ilgili hesaba haftalık veya aylık peşin olarak yatırmaları kaydıyla okulun diğer çalışanları da yemek hizmetinden faydalanabilecek.

https://twitter.com/tcmeb/status/1656892669350625282

AİDATLAR OKUL AİLE BİRLİĞİNE

"Her muhasebe kaydının tesvik edici (ispatlayıcı) bir belgeye dayanması, mali sonuç doğuran her işlemin muhasebe kayıtlarında gösterilmesi ve Bakanlıkça kurulan merkezî bilgi sistemine (TEFBİS) kayıt edilmesi zorunlu olacak.

1 Temmuz 2023 itibarıyla okul yönetiminin velilerden alınan aylık ücret için kamu bankalarından birinde açtığı okul öncesi aidat hesaplarında bulunan bakiye okul-aile birliği hesabına aktarılacak.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...