Tgrt Haber
10 Ocak 2022 11:35 - Güncelleme : 07 Şubat 2022 11:21

MSÜ başvuruları ne zaman bitecek? Milli Savunma Üniversitesi 2022 sınav başvuru şartları

"Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) başvuru ve sınav tarihleri sorgulanmaya devam ediyor. 2022 Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvurusu ve tarihleri sorgulanmaya devam ederken; Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kariyer hayali kuran binlerce gencin merak ettiği MSÜ başvuru detayları ve şartları, sınav tarihleri haberimizde...

2022 MSÜ başvuruları devam ediyor.
msü,Milli Savunma Üniversitesi,TSK,sınav
2022 MSÜ başvuruları devam ediyor.

Milli Savunma Üniversitesi'nin sınavlarını ve başvuru tarihini araştırmaya başlayan binlerce genç için geri sayım devam ediyor. TSK mensubu olma hayali kuran ve kariyer yolculuğunda rotasını Türk Silahlı Kuvvetleri'ne çevirmek isteyen milyonlarca adayın araştırmaya devam ettiği MSÜ başvuru ve sınav tarihi, başvuru şartları haberimizde yer alırken; "MSÜ başvuruları bitti mi, ne zaman bitecek?" sorusunun cevabı haber detaylarında...

MSÜ başvuruları ne zaman bitecek? Milli Savunma Üniversitesi 2022 sınav başvuru şartları

2022 MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ (MSÜ) SINAVI VE BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Milli Savunma Üniversitesi'ne başvuru yapmak isteyenler, için başvurular, 13 Ocak'ta kabul edilmeye başladı. 9 Şubat'a kadar devam edecek başvurular için ise milyonlarca aday ise geri sayıma başladı. Geç başvurular için son tarih ise 22 Şubat 2022 olarak belirlendi.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı ise 27 Mart 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 14 Nisan 2022'de belli olacak.

2022 MSÜ BAŞVURU KILAVUZU İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ.

2022 MSÜ SINAV BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Milli Savunma Üniversitesi tarafından yapılan sınava girmek için başvuru kılavuzunun yayımlanmasını bekleyen adaylar için beklenen açıklamayı ÖSYM Başkanı yaptı. Prof. Dr. Halis Aygün sınava ilişkin şu sözleri paylaştı:

 "27 Mart 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz 2022-MSÜ Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuru kılavuzu https://osym.gov.tr sitemizde yayımlanmıştır. Başvurular 13 Ocak-9 Şubat tarihleri arasında alınacaktır. Adaylarımıza başarılar diliyorum."

Milli Savunma Üniversitesi başvurusunun ardından para yatırma işlemi gerçekleştirecek olan adaylar, bu aşamayı tamamladıktan sonra MSÜ başvuru ücreti ödemesini tamamlayacak. Ekranda görünecek "Başvuru işlemi ÖSYM'ye bildirilmiştir" yazısının ardından, ücret ödemeleri ile birlikte MSÜ başvuru işlemini tamamlayacak olan öğrencilerin, bu aşamalarda E-Okul üzerindeki bilgilerinin güncel olduğuna da emin olması gerekecek. Bilgileri eski olan mezun adaylar Milli Eğitim Müdürlükleri'ne, son sınıf öğrencileri ise kendi okullarına başvurarak aşamaları tamamlayacak.

MSÜ başvuruları ne zaman bitecek? Milli Savunma Üniversitesi 2022 sınav başvuru şartları

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ (MSÜ) 2022 BAŞVURU ŞARTLARI

MSÜ 2022 başvuru kılavuzu henüz açıklanmadı, kılavuzun açıklanması ile birlikte yeni detaylar haberimizde yer alacak fakat geçtiğimiz yıllarda, şartlar arasında bulunan maddelerden bazıları şöyle:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekmektedir. Çifte vatandaşlığı olan adaylar sınava başvurabilirler ancak Harp Okulları/Astsubay Meslek Yüksekokullarından mezun olacakları tarihe kadar diğer vatandaşlıklarından vazgeçmeleri gerekeceğini göz önünde bulundurmalılar.
  • Harp Okulları'na (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) yalnızca erkek öğrenci alınacaktır.
  • Gün ve ay gözetilmektesizin, Harp Okulları için en fazla 20 yaşında olmak (01 Ocak 2001 ve sonrası doğumlu olmak), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak gerekmektedir. (01 Ocak 2000 ve sonrası doğumlu olmak) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilebilmektedir. Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam, Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır. Kadın öğrenciler, sadece Harp Okullarına (HO) alınacağından kadın öğrencilerin, en fazla 20 (yirmi) yaşında olmaları (2001 ve sonrası doğumlu olmaları) gerekmektedir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...