Tgrt Haber
06 Ağustos 2021 07:14

Mühendisliği seçene burs ve iş garantisi

Deri ihracatçı birlikleri ile YÖK arasında 2019’da imzalanan protokole göre üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrenciler, Türkiye’de sadece Ege Üniversitesinde olan ve 2021 yılı tercih kılavuzuna göre 26 öğrenci kontenjanı bulunan deri mühendisliğini tercih etmeleri durumunda her ay net asgari ücret tutarında karşılıksız burs ve iş imkânından faydalanacak.

Mühendisliği seçene burs ve iş garantisi
deri mühendisliği,,mühendislik,,bölüm,,eğitim,,ünivesite tercihleri,,tercih,,tercih rehberi,

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ve Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ile bir araya gelen Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Türkiye’de deri mühendisliğinin algısını üst seviyelere çıkarmak ve öğrencilerin bu bölümleri daha çok tercih etmelerini sağlamak için 2019 yılında protokol imzalamıştı. 2019- 2020 döneminde 21 öğrenciye sağlanan burs ve iş imkânı 2020-2021 döneminde 26 öğrenciye daha sağlanmıştı. Proje hayata geçtikten ve burs imkânı sağlandıktan sonra sadece Ege Üniversitesinde olan deri mühendisliği bölümünde hem kontenjan hem de tavan ve taban puanlarda artış yaşandı. 2021- 2022 eğitim öğretim dönemi için yayımlanan tercih kılavuzunda bölüme yine 26 öğrenci kontenjanı ayrıldı. Belirtilen kriterleri sağlayan adaylar karşılıksız asgari ücret tutarında karşılıksız burs ve iş imkânından faydalanmaya hak kazanabilecek.

NİTELİKLİ MÜHENDİSLE ALGI ARTACAK

Deri mühendisliği bölümünü tercih edecek gençlerin gelecekte iş garantisi olduğunu vurgulayan İDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak, “Deri sektörü olarak 2021 yılının ilk 7 ayında 164 ülkeye yaklaşık 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Sektör olarak dünyanın önemli tedarikçilerinden birisiyiz. Türk derisinin dünyada güçlü bir kalite algısı var. Kendimizi daha da geliştirmek dünya piyasasında daha üst seviyelere gelmek ve var olan algıyı güçlendirmek için nitelikli mühendislere ihtiyacımız var. Gençlerimize sağlayacağımız imkânlarla onları hem sektörümüze hem de ülkemize kazandıracağız” dedi.

DERİ İHRACATÇI BİRLİKLERİNDEN EĞİTİM TEŞVİKİ

Sınavda 20–60 bin arasında yer alan öğrenciler net asgari ücretin yüzde 70’i, 60–100 bin arasındaki öğrenciler ise net asgari ücretin yüzde 50’si oranında karşılıksız burs alabilecek ve iş garantisinden faydalanabilecek.

HER YIL KONTENJAN SAYISI ARTIRILACAK

Mustafa Şenocak, 2019’da başlayan proje ile hem bölümün kontenjanlarının dolduğunu hem de puanlarının arttığına işaret ederek şöyle konuştu: Bu sene de yine 26 öğrencimize burs ve mezuniyetlerinde iş imkânı sağlayacağız. Her geçen sene kontenjanımızı artırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde sektörümüze yön verecek 26 mühendisimizi arıyoruz. Ege Üniversitesindeki bölüme yaptığımız destekle sektörün yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanması için çalışıyoruz.

İLK 3’E İSTİHDAM

İstanbul Ticaret Odası (İTO), kurucusu olduğu İstanbul Ticaret Üniversitesini tercih edecek öğrenciler için yeni bir destek paketi açıkladı. İTO, 2021-2022 akademik yılında İstanbul Ticaret Üniversitesine kayıt yaptıran ve mezuniyet sonrası bölümlerinde en başarılı olan ilk üç öğrenciye İTO ya da İTO’nun etki alanındaki ilgili meslek ve sektörlerde istihdam imkânı sunacak. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Ticaret Üniversitesini tercih edecek öğrencilere staj çalışmaları için de tam destek olacaklarını belirterek “Stajyerlik, iş hayatının çok önemli ve gerekli bir parçası. İstanbul Ticaret Üniversitesine bağlı fakültelerde not ortalaması en yüksek 100 kişiye de staj yeri sağlayacağız” dedi. Avdagiç ayrıca, gönüllü staj uygulamasında SGK priminin ilk üç ay boyunca üniversite tarafından karşılanacağını da ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...