Tgrt Haber

Mülakat tartışmalarında son karar... Bakan Tekin 'Öğretmeni görmek isterim' dedi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
03 Ekim 2023 10:25 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 10:41
Mülakat tartışmalarında son karar... Bakan Tekin 'Öğretmeni görmek isterim' dedi
mülakat,öğretmen,Yusuf Tekin,Erdoğan

Uzun süredir gündemden düşmeyen öğretmen atamalarına mülakat uygulamasına ilişkin Bakan Tekin'den bir açıklama daha geldi. Tekin, "İstihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım. Bundan daha doğal bir şey yok." ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim vaadine ilişkin yeni yol haritası çıkaracaklarını söylemişti...

Öğretmen atamalarında mülakat uygulaması, uzun süredir gündemde olan konuların başında geliyor. Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kamuya işe alımların sınav başarısına göre yapılacağını ve mülakatların kaldırılacağı vaadinde bulunmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mülakatların devam edeceğini söylemesi tartışma oluşturdu.

"SÖZ VERDİYSEM..."

Geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD dönüşü yaptığı açıklamada mülakat tartışmalarıyla ilgili sorulan soruya, "Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz" dedi.

Mülakat tartışmalarında son karar... Bakan Tekin 'Öğretmeni görmek isterim' dedi

"BUNDAN DAHA DOĞAL BİR ŞEY YOK"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakat tartışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. NTV'nin sorularını yanıtlayan Tekin, "Siz nasıl çocuğunuzu bir okula yazdırırken öğretmeni görüyorsanız ben de size mahcup olmamak için istihdam ettiğim öğretmeni görmek zorundayım. Bundan daha doğal bir şey yok ve ben size açık çek veriyorum. Objektiflik için adillik için ne gerekiyorsa bu tedbirleri alalım diyorum." ifadelerini kullandı.

Mülakat tartışmalarında son karar... Bakan Tekin 'Öğretmeni görmek isterim' dedi

"NEDEN KUL HAKKI YİYELİM?"

Bakan Tekin, mülakat sisteminin değişeceğini de belirterek şunları söyledi: "Aday kimin huzurunda mülakata gireceğini bilmiyor. Jüri üyeleri kimin mülakata gireceğini bilmiyor. Aday cevaplarını sınavın son 5 dakikası kağıda yazıp "Şunları söyledim" diye altına imza atıyor ve kamera kaydı alacağız. Hatta bunun dışında öneriniz varsa objektif olduğuna, adil olduğuna inanıyorsanız getirin onu da uygulayalım. Buna neden itiraz ediyor insanlar anlamıyorum. Neden kul hakkı yiyeyim. Tanımadığım birisi için neden beddua alayım."

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...