Tgrt Haber
03 Kasım 2021 13:53

Öğretmenler kasım ara tatili yapacak mı? Kasım ara tatili kaç gün?

Milyonlarca öğrenci ve öğretmen sınav haftası ardından Kasım ara tatilini bekliyor. MEB takvimine göre 1. dönem ara tatili 15 Kasım'da başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kasım ara tatili ile ilgili açıklama yaptı. Peki öğretmenler ara tatilde okula gidecek mi? Kasım ara tatilinde öğretmenlere seminer var mı? Öğretmenler ara tatilde mesleki gelişim programlarına katılacak mı?

Öğretmenler kasım ara tatili yapacak mı? Kasım ara tatili kaç gün?
ara tatil,MEB,öğretmen,okul

2021-2022 eğitim öğretim yılı 1.dönem kasım tatili için geri sayım devam ederken ''Öğretmenler ara tatil yapacak mı?'' sorusu gündeme geldi.

Milyonlarca veli ve öğrenci ara tatil için heyecanlanırken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yaptığı resmi açıklamada kasım ara tatili kaç gün süreceği belli oldu. MEB tarafından geçtiğimiz senelerde uygulanan ara tatil bu yıl da ilk dönemde 9 gün geçerli olacak. İşte öğretmenlerin ara tatil programı ve detayları…

KASIM ARA TATİLİ KAÇ GÜN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre birinci dönem ara tatili 15 Kasım tarihinde başlayacak ve 19 Kasım'da sona erecek. Artan vaka sayıları nedeniyle ara tatilin uzatılma ihtimali gündeme gelse de henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Resmi açıklamalara kasım ara tatili 9 gün sürecek. 2019'dan bu yana eğitim sistemimizde uygulanan ara tatil uygulaması 18 milyon öğrenciyi ilgilendiriyor.

ÖĞRETMENLER ARA TATİL YAPACAK MI?

Sınav haftasını geride bırakan öğrencilerle birlikte öğretmenler de ara tatil konusunda araştırma yapıyor. MEB tarafından belirlenen takvime göre Kasım ara tatili 15 Kasım’da başlayacak. 1 milyona yakın öğretmen ''Ara tatilde seminer olacak mı?'' sorusuna odaklandı. Öğretmenler koronavirüs pandemisi nedeniyle geçen sene mesleki gelişim programlarına çevrimiçi katıldı. Bu sene öğretmenlerin ara tatilde okulda olacağı tahmin edilirken Milli Eğitim Bkanlığı'ndan açıklama geldi. Buna göre öğretmenler 15-22 Kasım arasında okula gitmeyecek. 

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğretmenler 15-22 Kasım'da ara tatilde okullara gelmeyece'' dedi. 

Öğretmenler kasım ara tatili yapacak mı? Kasım ara tatili kaç gün?

OKULLARDA ALINAN KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ NELERDİR?

19 Ağustos 2021 tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okullarda alınması gereken tedbirler belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ortak kararı olan "Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" açıklandı. 6 Eylül’de başlayacak olan yüz yüze eğitimde okullarda alınacak Covid-19 tedbirleri:

  • Öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları ve öğrenci servisi personeli ile öğrenciler ile aynı ev içerisinde yaşayanların tam doz aşılarının tamamlanmış olması önerilir,
  • Öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmadığı takdirde haftada 2 kez PCR testi yaptıracak,
  • Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okullara yeterli sayıda maske dağıtılacak,
  • Okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarında maske atık kutuları bulundurulacak ve günlük olarak boşaltılacak,
  • Öğrenci ve personelin hasta, temaslı veya risklilik durumları Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki veri entegrasyonu yolu ile izlenecek ve okullara gerekli bilgilendirmeler yapılacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...