Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 18:52 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 19:13

Son dakika! ÖSYM duyurdu: KPSS'de yeni güncelleme!

Son dakika haberi: ÖSYM'den, KPSS ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Buna göre, 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT Oturumları için sınav tarihleri belli oldu.

Son dakika! ÖSYM duyurdu: KPSS'de yeni güncelleme!
ÖSYM,KPSS

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavına ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Buna göre, 2022-KPSS Lisans Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 18 Eylül 2022'de, Alan Bilgisi oturumları 24-25 Eylül 2022'de, ÖABT oturumları ise 02 Ekim 2022'de uygulanacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2022-KPSS Lisans Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 18 Eylül 2022 tarihinde, Alan Bilgisi oturumları 24-25 Eylül 2022 tarihlerinde, ÖABT oturumları ise 02 Ekim 2022 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvuru yapan adaylardan sınav merkezi tercihini değiştirmek isteyenler, 11-12 Ağustos 2022 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) sınav merkezi tercihlerini güncelleyebileceklerdir. Sınav merkezi güncelleme işlemi, 11 Ağustos 2022 tarihi saat 14.00'te başlayacak, 12 Ağustos 2022 tarihi saat 23.59'da sona erecektir."

KPSS’NİN İPTAL SÜRECİ

31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS'deki bazı sorular, Yediiklim Yayınevininin hazırladığı test kitabındaki sorularla aynı çıktı.

Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) harekete geçiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca bir gece yarısı kararnamesiyle ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı. Erdoğan, Aygün’ün yerine Profesör Doktor Bayram Ali Ersoy'u atadı.

ÖSYM’ye baskın yapan Devlet Denetleme Kurulu müfettişleri bilgi ve belgeleri topladı. Ardından DDK, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık da "kamu aleyhine dolandırıcılık" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturma başlattı

Baskınlarda polis, Yediiklim Yayınları'na ait Kızılay ve OSTİM'deki iki adreste arama yaptı. Soruşturma kapsamında dijital materyaller ile soru kitapçıklarına el konuldu.

Yaşanan olayların ardından çiçeği burnunda ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, kameraların karşısına geçti. Yüzbinlerce adayın merak ettiği sorunun cevabını şu şöyle verdi: Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan kpss oturumları iptal edilmiş hem de 6-7 Ağustos ve 14 ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan oturumlar ertelenmiştir.

KPSS'de sorulan soruların daha önce başka bir yerde yayınlanmasını kabul edilemez olarak nitelendiren Ersoy, "İlk inceleme sonuçlarına göre bu sınavda adaylara yöneltilen sorulardan bazılarının, bir yayınevinin soru kitapçıklarında yer aldığı tespit edilmiştir. Böyle bir tablonun kabulü asla mümkün değildir” diye konuştu.

İptal edilen sınav için yeniden ücret istenmeyeceğini vurgulayan ve yeni yeni sınav takvimi için de tarih veren Ersoy, “Yeni KPSS takvimi 17 Eylül’de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...