Tgrt Haber
17 May 2022 15:53 - Güncelleme : 17 May 2022 16:07

Bakan Özer duyurdu: Tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu yaz itibariyle bilim ve sanat merkezlerinde yaz okullarının açılacağını duyurdu. Özer, yaz okullarının 2'inci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrencileri kapsayacağını aktardı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
Bakan Özer duyurdu: Tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız
Mahmut Özer,Eğitim,Okul,Öğrenci

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde imkanların artırılmasına ve geliştirilmesine yönelik tüm çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu yaz itibariyle bilim ve sanat merkezlerinde yaz okulu açılacağını duyurdu.

Özer, yaptığı açıklamada 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar yaz okulunun tüm öğrencileri kapsayacağını aktardı. sınıflar hariç tüm öğrencileri için yaz okulu açılacağını duyurdu. Bakan Özer, öğrencilerin bu programa yaz aylarında gittikleri illerde katılabilme imkanı getireceklerini ve konuya ilişkin detayları yakın zamanda açıklayacaklarını söyledi.

"YAZ OKULUNDA İKİ DERS OLACAK, BİRİ BİLİM İKİNCİSİ SANAT"

Bakan Özer, BİLSEM'lerle ilgili yeni bir duyuruyu paylaşmak istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bilim sanat merkezlerimiz, eğitim öğretim dönemi içerisinde özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeye katkı veren birimler. İlk kez bu yaz itibarıyla bilim sanat merkezlerinde sadece bilim sanat merkezine seçilmiş öğrenciler değil, 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız. Yaz okulunda iki ders olacak, biri bilim ikincisi sanat... Okullar arasındaki imkan farklılıklarını azaltmak için kullandığımız bir mekanizma var, destekleme ve yetiştirme kursları. Artık bilim sanat merkezleriniz de destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında alıyoruz. Öğretmenlerimiz, bilim, sanat merkezindeki öğretmenlerimiz de bu kapsamda tüm öğrencilerimize yaz okullarında bilim ve sanat ile ilgili hazırlamış oldukları programı paylaşacaklar. Yani biz artık Milli Eğitim Bakanlığı olarak sadece akademik eğitim-öğretim yılına değil 12 aya bakacağız ve gençlerimizi hiç yalnız bırakmayacağız. Her zaman gençlerimizin akademik gelişimi, kültür, sanat, medeniyet bilinci Türkiye'nin nereye doğru gittiği, Türkiye'nin iddiaları hepsini kapsayacak, içselleştirerek şekilde her daim yanında olup her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz.

"YARDIMCI KAYNAK KİTAPLARI ÜCRETSİZ VERİLECEK"

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Bakanlık tarafından yapılan açıklamada uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını telafi edebilmek ve mevcut eğitimi desteklemek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketlerine tüm öğrencilerin doğrudan ücretsiz ulaşmasını sağladığı ve bundan sonra 100 milyonu aşkın öğrenciye yardımcı kaynak kitaplarının ücretsiz bir şekilde ders kitaplarıyla birlikte verileceği açıklanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...