Tgrt Haber
29 Ocak 2024 19:50 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 19:58

Özlük hakları için sesleri yükseldi: Öğretmenler Meclis’e yürüdü

Ankara Milli Egemenlik Parkı, özel sektörde çalışan öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi için düzenlenen bir eyleme ev sahipliği yaptı. Eylemde, taban maaş hakkının geri verilmesi, insani şartlarda ücretlere çalışmak, fazla mesai saatleri ücretlerinin verilmesi gibi talepler dile getirildi.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
öğretmen

Özel sektörde çalışan öğretmenler, özlük haklarının iyileştirilmesini talep etmek için TBMM’nin Çankaya Kapısına yürüdü. Grup adına konuşan bir öğretmen, birçok özel eğitim kurumunda asgari ücretin uygulandığını belirterek, “Özel sektörde çalışan öğretmenler, kamudaki meslektaşlarıyla aynı eğitimi veriyorlar. Ancak, asgari ücretle geçinmek zorunda bırakılıyorlar. Bu durum, öğretmenlerin mesleki motivasyonunu düşürüyor ve eğitim kalitesini olumsuz etkiliyor” dedi.

“MEVSİMLİK İŞÇİ” BENZETMESİ

Grup adına konuşan bir öğretmen, birçok özel eğitim kurumunda asgari ücretin uygulandığını belirterek, “Patronların öğretmenleri mahkum etme çabası, yalnız ücretlerle de sınırlı kalmıyor. Kendimizi asla geçindiremeyeceğimiz bu ücretlere, kamudaki dengi çalışan meslektaşlarımızın haftada iki, kimi zaman üç kez nöbet utmak zorunda bırakılıyoruz. 12 aylık belirli süreli iş sözleşmeleri bizi mevsimlik işçi statüsüne sokuyor” diye konuştu.

Özlük hakları için sesleri yükseldi: Öğretmenler Meclis’e yürüdü

“MESLEĞİN İTİBARINI ZEDELİYOR”

Eylemde konuşan bir başka öğretmen, “Özel sektörde çalışan öğretmenler, toplumun en önemli kesimlerinden biri. Çocuklarımızın geleceğiyle ilgileniyorlar. Ancak, onların özlük hakları, kamudaki meslektaşlarıyla aynı düzeyde değil. Bu durum, öğretmenlik mesleğinin itibarını zedeliyor” şeklinde konuştu.

Eylemciler, taleplerinin karşılanmaması durumunda, eylemlerini daha da büyüteceklerini ifade ettiler. Grup adına yapılan konuşmanın ardından öğretmenler TBMM Çankaya Kapısına yürüdü. Çevik Kuvvet Ekiplerinin, yürüyüşe izin vermemesinin ardından ekiplerle öğretmenler arasında arbede yaşandı. O anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

Özlük hakları için sesleri yükseldi: Öğretmenler Meclis’e yürüdü

Öğretmenlerin, Milli Egemenlik Parkı içerisinde bekleyişleri sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...