Tgrt Haber
09 Şubat 2020 11:30

Resualayn ve Tel Abyad’ta öğrenciler üniversite sınavına girdi

Suriye'de Barış Pınarı Harekatı ile güvenliğin sağlandığı Tel Abyad’ta üniversite sınavı yapıldı.

Resualayn ve Tel Abyad’ta öğrenciler üniversite sınavına girdi
Suriye,,Barış Pınarı Harekatı,,Harran Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı,,Telabyad Lisesi,

Lise mezunu 81 öğrencinin katıldığı Harran Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (HRÜYÖS) Telabyad Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Sınav öncesi öğrenciler tek tek kimlik kontrolünden geçirildi

Sınav öncesi güvenlik önlemlerinin alındığı okul çevresinde öğrenciler tek tek kimlik kontrolünden geçirilip, aramaları yapıldıktan sonra sınava girecekleri salonlara alındılar.

Resualayn ve Tel Abyad’ta öğrenciler üniversite sınavına girdi

Eş zamanlı olarak çok sayıda şehirde gerçekleştirildi

Yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelerde önlisans ve lisans seviyesindeki programlara yerleştirilmesi için Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde eş zamanlı olarak yapılan sınav, Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin ve Hatay illeri ile yurt dışında Azerbaycan'ın Bakü, Suriye'nin Tel Abyad ve Resulayn kentlerinde gerçekleştirildi.

Resualayn ve Tel Abyad’ta öğrenciler üniversite sınavına girdi

Türkiye'de bulunan çok sayıda üniversiteye kayıt yapma hakkı kazanacaklar

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirilmeye hak kazanan öğrenciler, aldıkları puan sıralamasına göre ve tercihleri doğrultusunda yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından yararlanarak Türkiye'de bulunan çok sayıda üniversiteye kayıt yapma hakkı kazanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...