Tgrt Haber
05 Eylül 2016 16:41

Sözleşmeli öğretmenlikte ikinci aşama başvuruları başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca, ÖABT gerektiren alanlar bakımından sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular 8 Eylül'e kadar yapılabilecek

Sözleşmeli öğretmenlikte ikinci aşama başvuruları başladı
Sözleşmeli öğretmenlik,

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), KPSS Öğretmenlik Alan  Bilgisi Testi (ÖABT) gerektiren alanlar bakımından sözleşmeli öğretmenlik için ön  başvurular başladı. 
 
 MEB tarafından ilan edilen 15 bin sözleşmeli öğretmenlik başvuru  takvimine göre ÖABT gerektiren alanlar bakımından ön başvurular, 8 Eylül'e kadar  yapılabilecek.
 
 Adayların sözlü sınava alınacakları merkezler, 9 Eylül'de ilan  edilecek. Sözlü sınavlar, 19-27 Eylül tarihlerinde yapılacak. Sözlü sınav  sonuçları, 28 Eylül'de açıklanacak. İtirazlar, 3 Ekim'de sonuçlandırılacak.  Adayların atama tercihleri, 4-7 Ekim tarihlerinde alınacak ve atama sonuçları 10  Ekim'de açıklanacak.
 
  MEB'e bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının ihtiyacının  karşılanması amacıyla 15 bin sözleşmeli öğretmen alımında ÖABT gerektirmeyen  alanlar için adaylardan ön başvurular 11 Ağustos'a kadar alınmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...