Tgrt Haber
02 Aralık 2021 10:30

Sözleşmeli ve kadrolu öğretmen farkı nedir? Başöğretmen (uzman) nasıl olunur? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde!

"Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen arasındaki fark nedir, öğretmen maaşlarına ne kadar zam gelecek, başöğretmen (uzman öğretmen) nedir, nasıl olunur?" soruları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan sonra gündemde yerini aldı. 20. Milli Eğitim Şurası'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmenlere yeni müjdeler verdi. İşte, öğretmenler ile ilgili son gelişmeler...

Sözleşmeli ve kadrolu öğretmen farkı nedir? Başöğretmen (uzman) nasıl olunur? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde!
öğretmen,kadrolu öğretmen,sözleşmeli öğretmen,atama,başöğretmen

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20. Milli Eğitim Şurası'nda yaptığı konuşmanın ardından, öğretmenler ile ilgili son durum ve son gelişmeler araştırılmaya başladı. Başöğretmen maaşlarına 2 bin  TL maaş zammı yapacaklarını da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından, "Başöğretmen nedir, nasıl olunur, uzman öğretmen olmak için gerekli şartlar nedir? Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen farkı nedir?" sorularının cevabı haberimizde...

BAŞÖĞRETMEN ve UZMAN ÖĞRETMEN NASIL OLUNUR?

Recep Tayyip Erdoğan'ın 20. Milli Eğitim Şurası'nda yaptığı konuşmalar öğretmenlere verdiği peş peşe müjdelerin ardından gündemde yer almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamalar ise şöyle:

"Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu kısa sürede meclisimizin takdirine sunacağız. Bu düzenleme sayesinde öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar. Öğretmenlerimiz mevcut haklarına ilaveten yeni mali, sosyal ve özlük hakları sağlayacaktır. Öğretmenliği kariyer mesleği olarak tanımlayarak adaylık, uzman öğretmenlik başöğretmenlik alanlarında hakları, görevleri, sorumlukları netleştiriyoruz. Aynı şekilde öğretmenlikle adaylık kaldırma sınavını bir kenara bırakıyoruz. Bunun yerine öğretmenlerin mesleki gelişmeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız. Öğretmenlikte 10 yılı doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik getiriyoruz.

Eğitimi başarıyla tamamlayan, sınavdan başarıyla geçen öğretmenlerimiz hem derece alacak hem maaşlarında bin lira artış olacak. Yüksek lisans yapmış öğretmenlerimiz bu sınavdan muaf tutulacaktır."

Sözleşmeli ve kadrolu öğretmen farkı nedir? Başöğretmen (uzman) nasıl olunur? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde!

"PROFESÖRLER MÜDÜR OLSUN"

“İstiyorum ki ortaöğretimde profesörlerimiz gelsinler, okullarımıza müdür olsunlar. Ortaöğretime farklı bir zenginlik kazandıracaktır. Bu çağrımı daha önce de yaptım, bugün bu vesile ile yine yapıyorum. Çünkü ortaöğretimde de yani profesörlerimizden okullara müdür olanlar birkaç tane var. Onlara da özellikle takdirlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Bunu yaygınlaştırmanın çok çok önemli olduğuna da inanıyorum” diyerek ilerleyen günlerde yapılması planlanan değişikliklerin sinyallerini verdi. 

Sözleşmeli ve kadrolu öğretmen farkı nedir? Başöğretmen (uzman) nasıl olunur? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde!ÖĞRETMENLER İLE İLGİLİ ALINAN KARARLAR VE YENİ GELİŞMELER

Öğretmen Meslek Kanunu’nun içeriğini ilk kez 20. Eğitim Şurası'nda anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu inşallah kısa sürede Meclisimizin takdirine sunacağız. Öğretmenlerimizin özlük haklarını artırmayı, mali ve sosyal imkânlarını genişletmeyi, çalışma şartlarını iyileştirmeyi asla ihmal etmiyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu sayesinde öğretmenlerimiz tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacaklar. Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz. Mecburi hizmet hariç özlük hakları, atamalar, mazeret tayinleri başta olmak üzere sözleşmeli öğretmenlerimiz kadrolu öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar. Öğretmenliği kariyer mesleği olarak tanımlayarak adaylık, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için hak, görev ve sorumlulukları netleştiriyoruz. 10 yıllık uzman öğretmenler, eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde ‘başöğretmen’ unvanıyla görev yapacaklardır. Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize ‘uzman öğretmenlik’ imkânını getiriyoruz. Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavını bir kenara bırakıyoruz. Mesleki gelişmeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız. Eğitimlerini tamamlayan ve sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerimiz, hem bir derece alacak hem de maaşlarında 1000 lira artış olacaktır. Yüksek lisans yapmış öğretmenlerimiz ise sınavdan muaf tutulacaktır. Başöğretmenlerimize ise ilave derece verecek ayrıca maaşlarında da 2 bin lira artışa gideceğiz. Doktora yapmış öğretmenlerimiz ise bu sınavdan muaf tutulacaktır. Birinci derecedeki öğretmenlerimizin ek göstergelerini daha önce söz verdiğimiz şekilde 3600’e çıkarıyoruz.10 yıllık uzman öğretmenler ise eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde başöğretmen unvanıyla görev yapacaklardır. Bu öğretmenlerimize ilave derece verecek maaşlarında 2 bin lira artışa gideceğiz". 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...