Tgrt Haber

Türkiye eğitimde Malezya ile güçlü iş birliği yapacak

17 Kasım 2023 11:41 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 12:35
Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: TGRT Haber

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malezya Eğitim Bakanı Fadhlina Binti Didek ile İstanbul’da görüştü. Bakan Tekin, Malezya il eğitimde güçlü iş birlikleri yapacaklarını söyledi.

Türkiye eğitimde Malezya ile güçlü iş birliği yapacak
Malezya, Eğitim

Malezya Eğitim Bakanı Fadhlina Binti Didek, İstanbul’da katıldığı Eğitim Zirvesi’nde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüştü. Bakan Tekin, iki ülke arasında eğitim alanında güçlü iş birlikleri yapacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Malezya ile eğitimde işbirliği yapacaklarını belirtti.

“PROTOKOL YAPACAĞIZ”

Görüşmeyle ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Malezya Eğitim Bakanı Sayın Fadhlina Binti Didek ile İstanbul’da ikili görüşmelerde bulunduk. Türkiye ve Malezya’nın birçok alanda olduğu gibi eğitimde de güçlü iş birliğini geliştirmeye kararlıyız. Ülkelerimiz arasında eğitim alanında çok çeşitli iş birliklerini daha da güçlendirmek için ortak projeler, öğretmen ve uzman değişimi, din öğretimi ve mesleki eğitim gibi konularda yakın gelecekte protokol imzalayarak kayıt altına alacağız. İstanbul Eğitim Zirvemize teşrif eden mevkidaşıma teşekkür ediyor, iş birliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenen 3. İstanbul Eğitim Zirvesi başladı. Zirvede, eğitime ilişkin ortaya çıkacak imkanlar, analizler, gelecek perspektifleriyle kuramsal yaklaşımlar, iyi örnekler, eğitimde değişimin yönetilmesi teması çerçevesinde akademik değerlendirmeler yapılacak.

Etiketler
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.