Tgrt Haber
04 Şubat 2024 08:33 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 08:33

Yarıyıl tatili sona eriyor! 20 milyon öğrenci için ders başı zamanı 

Sömestir tatili yarın sona eriyor. 20 milyondan fazla öğrenci için ikinci dönem başlıyor. Ortaokul ve lisen son sınıfı öğrencileri ise tatilin ardından YKS maratonu ile heyecan dolu bir sürece girecek.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
Yarıyıl tatili sona eriyor! 20 milyon öğrenci için ders başı zamanı 
sömestir,yks

Yaklaşık 2 haftalık tatilin ardından 20 milyonu aşkın öğrenci yeniden ders başı yapıyor. İlk ve orta öğretimde ikinci yarıyılın ilk zili yarın sabah çalacaak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararıyla ödev verilmeyen öğrenciler bol bol dinlenme fırsatı buldukları tatilin ardından 5 Nisan'daki ara tatile kadar sürecek maratona başlayacak. 15 Nisan'da öğrenciler ikinci döneme kaldığı yerden devam edecek.

8'İNCİ VE 12'NRCİ SINIFLAR İÇİN STRESLİ SÜREÇ 

Diğer yandan ikinci dönemin sonunda 8'inci ve 12'nci sınıfların sınav heyecanı var. Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav, 2 Haziran Pazar günü yapılacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 8 ve 9 Haziran'da gerçekleştirilecek.

yks

2024 YKS TAKVİLİ BELLİ OLDU

  • YKS Başvurular, 26 Şubat'a kadar devam edecek
  • Başvuru için ÖSYM'nin internet sitesi ya da mobil uygulama kullanılabilir. Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran'da yapılacak
  • Alan Yeterlilik Testi ile Yabancı Dil Yeterlilik Testi'nin tarihi, 9 Haziran
  • Sonuçlar, 17 Temmuz'da açıklanacak

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YKS'ye katılacak adaylar, başvurularını ÖSYM'nin internet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden kimlik numaraları ve şifrelerini girerek yapabilecek. YKS'nin 1'inci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran Cumartesi, Alan ve Yabancı Dil Yeterlilik Testleri ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak.

Sonuçlar ise 17 Temmuz'da açıklanacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü sona erecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül Pazartesi başlayacak.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...