Tgrt Haber
19 Ağustos 2023 21:57 - Güncelleme : 19 Ağustos 2023 22:06

YKS sonuçları açıklandı, tercih ekranında yoğunluk oluştu

3 milyon üniversite adayının beklediği sonuçlar gecikmeli de olsa açıklandı. ÖSYM YKS tercih sonuçlarının açıklanması sonrası sorgulama ekranında yoğunluk oluştu. Öğrencilere farklı tarayıcılardan ''https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=9713'' adresine girilmesi önerildi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
YKS sonuçları açıklandı, tercih ekranında yoğunluk oluştu
ÖSYM,YKS

"ÖSYM YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı 2023" geç de olsa açıklandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

ÖSYM NEDEN AÇILMIYOR?

ÖSYM'nin duyurusunun ardından sonuç sorgulama adresi sonuc.osym.gov.tr yoğunluk nedeniyle yavaşladı. Öğrenciler ''ÖSYM çöktü mü?'', ''YKS sonuç ekranı neden açılmıyor?'' gibi sorulara cevap aradı.

Özellikle sosyal medyada eğitimciler adayların farklı tarayıcıyla sisteme giriş yapması belirtiliyor. Ayrıca adaylar ağ bağlantılarını kontrol ederek mobil uygulama üzerinden de YKS yerleştirme sonuçlarını görüntüleyebilir. ÖSYM'den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM neden çöktü?

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Zeynep19 Ağustos 2023 23:40

Bu ne Allah aşkına

Fatma zehra19 Ağustos 2023 23:09

Allah aşkına ekran başında ne yapıyorsunuz bakan çıksın hasret mi gideriyosunuz ÖSYM'eyle

Hakan Topuzolgu19 Ağustos 2023 23:05

E-Devlet ile giriş yapılamıyor, en başta buna izin verip, bugün bu şekilde sorun yaşatanların daha bilinçli hareket etmeleri gerekirdi.

Sonraki Haber Yükleniyor...