Tgrt Haber
10 Ağustos 2021 14:30

Son dakika: YKS'de baraj puanı düşecek mi? YÖK çalışmasını tamamladı

Son dakika haberi: Üniversiteye girişte tercih dönemi sürerken, baraj puanlarının düşürülmesi gündemdeydi. Yükseköğretim Kurulu, (YÖK) baraj düşürme çalışmasını tamamlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Nihai kararın kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

Son dakika: YKS'de baraj puanı düşecek mi? YÖK çalışmasını tamamladı
YÖK,yök baraj puanı,YKS

Son dakika haberi: Yükseköğretim Kurumu (YÖK) üniversite sınavında barajın düşürülmesine yönelik çalışmalarını tamamladı. YKS'de çok sayıda adayın barajın altında kalması nedeniyle barajın geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da düşürülmesi gündemdeydi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı televizyon programındaki, AYT tercih barajının geçen sene olduğu gibi 170 puana düşürülmesi yolunda çalışma yapıldığını söylemesiyle gözler YÖK'e çevrilmişti. 

ÇALIŞMA ERDOĞAN'A SUNULDU

Tercihlerin sürdüğü bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından harekete geçen YÖK, konuyla ilgili çalışmasını tamamlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Nihai kararın kısa süre içinde de  açıklanması bekleniyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli de baraj puanının düşürülmesi gerektiğini açıklamıştı. Bahçeli, "TYT baraj puanının 140'a, AYT baraj puanının da 160'a çekilmesi teklif ve temennimizdir. Üniversiteye girmek için mücadele eden, ama salgın gibi mücbir ve zecri hallerden dolayı hedeflediği puanları elde edemeyen gençlerimize sahip çıkalım" demişti. 

BARAJ PUANI 170'E DÜŞECEK Mİ?

Tercih işlemleri 20 Ağustos'ta sona erecek. Milyonlarca üniversite adayının tercihleri yeni baraj puanından etkilencek. 

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)'ye katılım sağlayan adayların yüzde 68'i 150 puan barajını geçti. AYT'de ise barajın 170'e çekilmesi halinde binlerce aday, 4 yıllık okulları tercih etme imkânı doğacak. YÖK'ün çalışmasında salgın koşulları ve yüz yüze eğitimin zaman zaman aksaması dikkate alınarak kontenjanların boş kalmaması amaçlanıyor. Geçen yıl, 4 yıllık bölümler için 180 puan olan baraj benzeri gerekçelerle 170'e düşürülerek binlerce öğrencinin tercih yapmasına imkân sağlanmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...