Tgrt Haber
09 Haziran 2022 10:04 - Güncelleme : 09 Haziran 2022 11:29

YKS'ye sayılı günler kaldı, heyecan dorukta! Eğitimci Cihat Şener başarılı olmanın 4 altın kuralını açıkladı

YKS’ye sayılı günler kalırken sınava girecek üniversite adaylarının da heyecanı dorukta. Bu yıl barajın kaldırılmasından dolayı rekor bir başvuru yapılırken Eğitim Uzmanı Cihat Şener, adaylara sınavda başarılı olmanın 4 altın kuralını verdi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
YKS,TYT,YDT,Sınav takvimi

Bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’de barajın kaldırılmasından dolayı rekor başvuru yapıldı. Sınavda 3.243.425 aday yarışacak. Sınav yerlerini ÖSYM’nin resmi web sitesinden öğrenen adayların heyecanı dorukta. Hayatlarını etkileyecek 2 günlük sınav maratonunun takvimi ise şöyle: Temel Yeterlilik Testi (TYT) 18 Haziran saat 10:00’da, 120 soru,165 dakika; Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) 19 Haziran saat 10:00’da, 160 soru, 180 dakika; Yabancı Dil Testi(YDT) 19 Haziran saat 15:30’da, 80 soru, 120 dakika. TGRT Haber'de  Eğitim Uzmanı Cihat Şener, adaylara kritik tavsiyeler verdi. 

BİR SORU BİLE ÇOK ÖNEMLİ  

Milyonlarca adaydan sadece 800 bininin üniversite kapısından gireceğini belirten  Cihat Şener, adayları hem uyardı hem de tavsiyelerini sıraladı. Adaylara çok dikkatli olmalarını öneren Şener, “Bir soru sizi pek çok adayın önüne geçiriyor, dikkat” dedi. Şener, adaylara çok kontrollü olmalarını söyleyerek mümkünse tempoyu düşürmeden sınavdan bir gün öncesine kadar çalışmalarını tavsiye etti. 

YKS'ye sayılı günler kaldı, heyecan dorukta! Eğitimci Cihat Şener başarılı olmanın 4 altın kuralını açıkladı

ŞENER’DEN 4 ALTIN KURAL 

Şener, sınavdan başarılı olmanın dört altın kuralını şöyle sıraladı: “Birincisi bilgili olmak lazım. İkincisi bu bilgileri iyi özümsemiş ve iyi yorumlayabilir olmak.  Üçüncüsü sakin kalmak ve kontrollü olmak. Dördüncüsü ise sınavda panik yapmamak.” Şener, sınav yaklaşırken yalnız kalmanın önemine de değinerek şunları söyledi: “Arkadaşlarla ilişkileri azaltıp biraz yalnız başına kal. Sınav tek kişilik bir iştir.” 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...