Tgrt Haber
17 Ağustos 2022 16:58 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 17:12

YÖK Başkanı Özvar'dan vakıf üniversitelerine 'ücret indirimi' çağrısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, vakıf üniversitelerin çağrıda bulunarak ücretlerde indirim ve yurt kapasitelerinde artış istedi.

YÖK Başkanı Özvar'dan vakıf üniversitelerine 'ücret indirimi' çağrısı
YÖK,Erol Özvar

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler üniversitelerine yerleşti. Artan özel üniversite fiyatları son dönemin en çok konuşulan konularından biri olurken Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, vakıf üniversitelerine çağrıda bulundu.

'İNDİRİM' ÇAĞRISINDA BULUNDU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler'de düzenlenen TOBB Yükseköğretim Meclisi İstişare Toplantısında konuşan Özvar, "ğrencileriniz üniversitelerinizi tercih etse de kayıt aşamasında ücretlerden kaynaklı olarak oluşabilecek tereddütlerin kayıtlı öğrenci sayısını olumsuz etkilememesi için, sizlerin ekstra bir indirim kampanyası yapması faydalı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Yerleşme oranlarındaki artışın öğrenciler lehine bir iyileştirme yapılması için fırsat olduğunu vurgulayan Erol Özvar, vakıf üniversitelerinin toplumsal sorumluluklarını daha fazla üstlenmelerini istedi. 

Özvar, mevcut ekonomik koşullar çerçevesinde özellikle ücretli programlara yerleşen hiçbir öğrencinin maddi imkansızlık dolayısıyla eğitimini aksatmasını istemediklerinin de altını çizdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hüseyin Sanal19 Ağustos 2022 17:31

Dar zamandaýız.Ancak yarınlara yatırım yapan bir yönetimimiz var.Haydi ya Allah deyip buyılki kazancımımızı az dahi olsa paylaşır isek;büyük hayır kazanırız.Bır toplu ığne verelim ki gençlik ayağındaki dikeni çıkarsın.

Sonraki Haber Yükleniyor...