Tgrt Haber
05 May 2020 00:36

YÖK'ten YKS açıklaması: Baraj puanı düştü, TYT sınav süresi uzadı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavının süresinin 30 dakika uzadığını ve tercihlerde uygulanan 180 baraj puanının 170'e çekildiğini açıkladı.

YÖK'ten YKS açıklaması: Baraj puanı düştü, TYT sınav süresi uzadı
yök,tyt,yks,üniversite sınavı,baraj puanı

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı süresi ve baraj puanı ile ilgili önemli kararlar aldı.

180 BARAJ PUANI 170'E ÇEKİLDİ
Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan açıklamada, lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildiği duyuruldu.

TYT SINAV SÜRESİ UZATILDI
YÖK, TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarıldığını belirtti.

YÖK, "Üniversite sınavı Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun görüşleri doğrultusunda koruyucu önlemler alınarak en uygun şartlarda yapılacaktır." açıklamasında bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...