Tgrt Haber
24 Temmuz 2021 13:52

Okullar açılıyor mu? Yüz yüze eğitim olacak mı?

Okulların açılma tarihinin yaklaşmasıyla öğrenciler ve veliler heyecanlanmaya başladı. Artan vaka sayıları ve aşı olma hızından yaşana düşüş aileleri ve öğrencileri endişenlendirdi. Son günlerde gündeme ''Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim başlıyor mu?'' soruları gelmeye başladı.

Okullar açılıyor mu? Yüz yüze eğitim olacak mı?
yüz yüze eğitim,ziya selçuk,okul

Aşılama çalışmaları devam ederken 1 Temmuz itibariyle başlayan normalleşmenin ardından yüz yüze eğitimin yapılacağı da belirtilmişti. Son günlerde artan vaka sayıları ve ölüm oranlarının ardından okulların tekrar online eğitime geçme ihtimali gündeme geldi. Okulların açılma tarihinin yaklaşmasıyla gözler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan açıklamalara çevrildi. İşte yüz yüze eğitim hakkında yapılan açıklamalar.  

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?  

Pandemi döneminde bazen okulda ancak çoğu zaman evde geçen eğitim öğretim yılının yeni dönemde yüz yüze olması bekleniyor. Eğitim öğretim yılı yaklaşmasıyla veliler ve öğrenciler okulların ne zaman açılacağını ve yüz yüze eğitim olup olmayacağını sormaya başladı. Artan vaka sayıları ve koronavirüsün mutanta uğramış hali olan varyantların çoğalmasıyla okulların açılıp açılmayacağı tekrar tartışılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün yaptığı açıklamada ''Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim yapılacak mı?'' sorularının cevabını verdi. Selçuk, “Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme Eylül ayında başlayacağız inşallah. Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir” ifadelerini kullandı.  

Okullar açılıyor mu? Yüz yüze eğitim olacak mı?

YÜZ YÜZE EĞİTİM OLACAK MI?  

Okulların yüz yüze eğitime geçiş yapacağı konusunda endişeli olan vatandaşları rahatlatmak isteyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla yüz yüze eğitim için çalıştıklarını belirtti.  Pandemi nedediyle değişen vaka sayıları okulların tekrar onlin eğitime geçebilme ihtimalini gündeme getirdi. Selçuk, okulları açacaklarını ve yüz yüze eğitime geçeceklerini belirtti. Selçuk açıklamasında, “Artık bu ülke çocuklarını daha fazla eve kapatmamalı, öğretmenlerini daha fazla yormamalı. Velilerimizi daha çok yormamalıyız. Okullarımızı açmalıyız, inşallah 6 Eylül'de açacağız. Hep birlikte bunun için ne gerekiyorsa yapacağız” sözlerine yer verdi.  

Okulları yüz yüze eğitime hazırladıklarını vurgulayan Selçuk, “8 kat arttı bizim hijyen bütçemiz bu dönemde. Aman bir sıkıntı olmasın diye çok dikkatliyiz. Fakat toplumun, herkesin desteğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.  

Okullar yüz yüze eğitim olacak mı? Okullar ne zaman açılacak? sorularının cevabını derledi. Okullar açılacak mı? Yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? sorularınız varsa yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...