Tgrt Haber
03 Nisan 2014 17:56

ABD'de işsizlik başvurularında artış

ABD'de 29 Mart tarihiyle biten haftada işsizlik sigortası başvuruları bir önceki haftaya kıyasla 16 bin artarak 326 bine çıktı.

ABD'de işsizlik başvurularında artış
ABD, işsizlik başvuruları, çalışma bakanlığı, İşsizlik, işsizlik sigortası, Dünya Ekonomisi haberleri, Dünya Ekonomisi,

ABD'de Çalışma Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, ilk defa işsizlik sigortasına başvuran kişi sayısı beklentilerin üzerinde arttı. Geride bıraktığımız hafta işsizlik sigortasına başvuranların sayısı ekonomistlerin 320 bin olan beklentisinin üzerine çıkarak 326 bin olarak gerçekleşti. Önceki haftanın verileri de 311 binden 310 bine revize edildi. Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre son 4 haftalık ortalama ise 250 kişi artarak 319 bin 500 düzeyinde gerçekleşti. ABD'de işgücü piyasasında geçen yılın ikinci yarısında kaydedilen olumlu gelişmeler sonucu kasım ayında işsizlik oranı yüzde 7'ye inmişti. Aralık ayında işsizlik oranı yüzde 6,7'ye ocak ayında da yüzde 6,6 düşmesine karşın ülke genelindeki elverişsiz hava koşullarının da etkisiyle şubat ayında işsizlik oranı yeniden yüzde 6,7'ye çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...