Tgrt Haber
11 Nisan 2018 14:46

11 Nisan Dolar Ne Kadar Oldu Kaç TL? Trump'tan flaş açıklama | Dolar fırladı güncel fiyatı ÖĞREN

Dolar ne kadar oldu kaç TL? ABD Başkanı Trump'ın "Rusya'yı hazırlayın, çünkü füzeler Suriye'ye gidecek" açıklamaları sonrası dolar fırladı. Dolar 11 Nisan'da rekorunu tazeledi.

11 Nisan Dolar Ne Kadar Oldu Kaç TL? Trump'tan flaş açıklama | Dolar fırladı güncel fiyatı ÖĞREN
dolar,,dolar ne kadar,,dolar kaç tl,,dolar fiyatı,,dolar trump,

11 Nisan Dolar ne kadar oldu kaç TL?  Döviz kurları rekor üzerine rekor kırmaya devam  ediyor. Dolar/TL tarihi rekorunu 4.1723 TL'ye taşırken, saat 14.07 itibarıyla 4.1652 TL'de hareket etti.Euro/TL 5.1646 TL ile yeni zirvesini görürken, şu dakikalarda 5.1574 TL'de bulunuyor. Sterlin/TL ise 5.9212 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görürken, şu sıralarda 5.9117 TL seviyesinde... Dolar endeksi 89.22 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi 1.2372 seviyesinde...

Trump'ın tweet'i sonrası dolar sert bir yükseliş yaşandı

İki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi 14.47 seviyesinde bulunurken, 10 yıllık tahvilin bileşik faizi ise 13.38 seviyesinde bulunuyor.Analistler, Suriye'deki gelişmelerin ve ABD ile Rusya arasında artan gerilimin Türk lirası varlıkları üzerinde baskı oluşturduğunu belirtti.

BORSADA KAYIP YÜZDE 3'Ü GEÇTİ

Trump’ın açıklamasının ardından kurdaki yükselişe paralel Borsa İstanbul da yönünü aşağıya döndü ve dakikalar içinde kayıp yüzde 2.5'e dayandı.

11 Nisan Dolar Ne Kadar Oldu Kaç TL

11.04.2018 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Ziraat Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Yorumu

Küresel piyasalarda ABD – Çin arasındaki ticari kaygıların azalması piyasaları rahatlatsa da jeopolitik gelişmelerin odakta olduğu günde TL’nin negatif ayrıştığını izledik. Bu sabah da TL’de negatif ayrışma söz konusu. Jeopolitik gelişmelerin takip edilmeye devam edileceği günde sabahtan yurtiçinde Şubat ayı cari işlemler dengesi açıklandı. Buna göre Şubat ayında 4,1milyar USD açık verildi. Beklenti 4,3milyar USD açık verileceği yönündeydi. Verinin etkisi ise sınırlı kaldı. Teknik seviyelere baktığımızda, yükselişin sürmesi durumunda 4,1550 direnci takip edilebilir. Bu seviyenin üzerinde bir sonraki direnç ise 4,1850 seviyesinde. Öte yandan, geri çekilmelerde 4,1270 seviyesinin altında 4,1150 ve 4,1050 sıralı destekleri takip edilebilir.

Veri tarafında yurtdışında ise ABD’de Mart ayı enflasyonu ve FOMC toplantı tutanakları takip edilecektir. ABD’de manşet enflasyonda enerji fiyatlarındaki düşüşle birlikte aylık değişim beklenmezken, çekirdek enflasyonda %0,2 artış beklenmekte. Önceki ay %0,2 idi. Yıllık çekirdek enflasyonda ise baz etkisinden dolayı artış önemli ölçüde fiyatlanmış durumunda. Diğer yandan, geçen ayki FED toplantısının ardından birçok üye toplantı sonucuna paralel konuşurken, FOMC toplantı tutanaklarında da yeni bir bilgi görülmeyebilir.

Anadolu Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Yorumu

Suriye’de olası bir sıcak çatışma riski ile Türkiye’nin duruşunun ne olacağı bugün de TRY açısından sorgulanmaya devam edilecek. Suriye konusu parite açısından en önemli risk olmaya devam ederken, bugün veri akışı açısından içeride cari açık rakamı, ABD’de TÜFE verisi yakından izlenecek. Hazine’nin 2018 yılı borçlanma tutarını azaltmayı değerlendirdiğine yönelik bu sabah basına yansıyan haber tartışılacak. Enflasyon konusunda artan kaygılar, yükselen cari açık ve bütçe disiplininden ödün verilmesi, yükselen petrol fiyatları ekonomik beklentiler açısından negatif unsurların başında gelmeye devam ediyor. Paritede 4,00 üzerindeki hareketi TRY açısından riskli bulmaya devam ediyoruz. TRY’de değerlenme için ise 4,00 altına gerileme görmeliyiz. 

Serkan Uludağ, Analist – DolarTL Paritesi USDTRY Yorumu

USDTRY yukarı hareket için bir çok sebebi, mazeret olarak kullanmaya devam ediyor. Şu anda yukarı trendin devamı için bir kırılma seviyesi tespit etmemiz gerek. Ancak tutatlı bir seviye bulmak çok kolay değildir. Bunun asıl sebebi, bir çok seviyenin bulunabilmesi. Farklı hareketli ortalamalar, farklı tepe ve diplere atılan fibonacci seviyeleri ya da farklı hareketli ortalalar, yüzlerce farklı kırılma seviyesi ortaya çıkartabilir. Biz burada 2 farklı seviyeden bahsedeceğiz. Kısa vadeli düşünenler için 4,0560 orta vadeli düşünenler için 3,9800.Ancak 4,0560 bile oldukça uzak olduğu için, 2. seviye kaldıraçlı işlemler için çok makul gözükmüyor.

Bugün yukarı hareketin devamı için kısa bir bariyerimiz var. 4,1460/4,1550 aralığı. Gün içinde bu aralığın yukarı yönlü kırılması ile 4,1844 4,2000 ve 4,2245 hedef olarak kullanılabilir. Ancak belirttiğimiz direnç bölgesinin altında kaldığımız sürece geri çekilmeler ile düzeltme hareketleri, 4,1190 4,0927 4,0703 ve 4,0560 a doğru devam edebilir. (Meksa Yatırım)

Deniz Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Yorumu

Gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışan Türk Lirası’nda satış baskısı devam ederken USDTRY tarafında dün de zirve tazelendi. Bu haftaki raporlarımızda direnç noktası olarak takip ettiğimiz ve Eylül / Kasım yükseliş hareketinin Ocak dip seviyesine uygulanması sonucunda başlayan yukarı yönlü hareketin % 61.8 düzeltmesi olan 4.0824 üzerine atak gelirken dünün zirvesi olan 4.1386 seviyesi direnç noktası olarak önemini koruyor. Satış baskısının görülmesi durumunda 4.1000 psikolojik seviyesi 4.0824 öncesindeki destek noktası olarak karşımıza çıkıyor. 29 Mart zirvesi olan 4.0150 seviyesi 4.0000 psikolojik seviyesi öncesindeki destek noktasını oluşturuyor.

DESTEK : 4.1000 – 4.0820 – 4.0500 DİRENÇ : 4.1386 – 4.1500 – 4.1750

Kerim Aydınlar, Yönetmen  – DolarTL Paritesi USDTRY Yorumu

Dün günün ilk yarısında büyük ölçüde GOÜ para birimleri ile beraber yön bulan TL, günün ikinci yarısında USD/TL kurunda rekor seviyelerin aşılmasının ardından benzerlerinden olumsuz yönde ayrıştı. USD/TL’nin kısa sürede 4.10’u aşarak 4.14 seviyesine yaklaştığını gördük. ABD’nin Suriye’de yaşanan gelişmeler neticesinde nasıl adımlar atacağına dair belirsizlik TL’deki zayıf seyirde rol oynasa da, döviz kurlarındaki hareketin jeopolitik risklerdense, yatırımcıların TL’ye ilişkin algısının son günlerde giderek bozulmasının ve USD/TL’de satıcı kalmamış olmasının bir yansıması olduğu görüşündeyiz. Geçmişte TCMB’nin TL oynaklığı ile mücadelede önce döviz likiditesini artırmaya yönelik adımlar atmayı tercih ettiğini gördük. Bu yöndeki adımların kalıcı etkisinin sınırlı olabileceği düşüncesindeyiz. En etkili olacak adım, 25 Nisan PPK toplantısında daha ortodoks bir politika çerçevesine geçişin değerlendirilebileceği yönünde bir mesaj verilmesi olacaktır.

Portföyünde döviz bulunduran yatırımcıların bir süre daha gelişmeleri takip etmesinden yanayız. Öte yandan, mevcut seviyelerde (i) kurda oynaklığın yükselmiş, kalıcı yükseliş potansiyelinin azalmış olması, (ii)TCMB’den gelecek olası bir politika sinyali riski göz önünde bulundurulunca, yüksek oynaklıktan faydalanmayı amaçlayan kısa vadeli işlemler ya da döviz cinsi yükümlülükleri karşılamak amaçlı işlemler haricinde döviz alımı yapılmasını önermiyoruz. USD/TL’de 4.10 ve 4.04 seviyeleri destek, 4.14 ve 4.17 direnç seviyeleri.(Garanti Yatırım)

Şeker Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Yorumu

Dolar/TL kuru bu hafta sonu yurtiçinde gerçekleşecek anayasa değişikliği referandumu öncesi son haftaya 3.72 seviyesinden başladı. Dünkü işlem gününde de alıcılı seyreden kurun bugün 3.73 üzerinde tutunması durumunda sırasıyla 3.7450 ve 3.76 dirençleri hedeflenebilir. 3.73’ün aşağısında tutunması halinde sırasıyla 3.70 ve 3.6740 destekleri izlenebilir.

Ekin Akbaş, Araştırma Yönetmeni – DolarTL Paritesi USDTRY Yorumu

Türk lirasında değer kaybı devam ederken, 10 yıllık tahvil faizi %13,51’e çıkarak rekor tazeledi. Suriye cephesindeki hareketlilik nedeniyle artan jeopolitik riskler ve piyasalarda hali hazırda zayıf seyretmekte olan risk iştahı ile birlikte Türk lirası dün gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışarak dolar ve euro karşısında yeni rekor seviyelere geriledi. USDTRY paritesi 4,1390 seviyesi üzerine yükselirken, EURTRY paritesi ise 5,1170 seviyesi üzerini test etti. Dolar endeksi, güçlü euro, ticaret savaşları endişeleri ve ABD – Rusya cephesindeki gerginliğin etkisi ile birlikte satış baskılarına maruz kalarak 89,50 seviyesine doğru gerilemiş olsa da, zayıf dolara rağmen jeopolitik riskler ve düşük risk iştahı ile birlikte kurlar rekor kırmaya devam etti. Bu sabah saatleri itibariyle gelişmekte olan ülke para birimlerinde karışık bir seyir hakimken, Türk lirasının Hindistan rupisinin ardından en fazla değer kaybeden ikinci para birimi olduğunu görüyoruz.

Kurdaki teknik görünüme baktığımızda: Beklediğimiz üzere 4,10 seviyesi üzerine yerleşmiş bulunan USDTRY paritesinin bugün içerisinde 4,10 – 4,13 seviyeleri arasında hareket etmesini bekliyoruz. Ancak kısa vadede paritenin 4,13 seviyesini yukarı yönlü kırarak 4,15 seviyesini hedef almasını beklemekteyiz. Ancak, aşağıdaki haftalık grafik üzerinden de görebileceğiniz üzere, yükseliş kanalının üst bandına denk gelen 4,15 seviyesinin kısa vadede (en azından bu hafta içerisinde) yukarı yönlü kırılmasını beklemiyoruz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...