Tgrt Haber
18 May 2021 11:51

18 yaş altına BES TBMM'de kabul edildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 18 yaş altındakilerin Bireysel Emeklilk Sistemi BES'e dahil edilmesini içeren kanun teklifini kabul etti.

18 yaş altına BES TBMM'de kabul edildi
BES,,bireysel emeklilik sistemi,

18 yaşından küçüklerin BES'e dahil edilmesini içeren teklif komisyonda kabul edildi

Teklif ile 18 yaşından küçüklerin bireysel emeklilik sistemine dahil edilmesiyle emeklilik hizmeti veren kuruluşlardaki emeklilik birikimlerinin
BES'e aktarımına imkan sağlanacak.

İŞLETMELERE İSTİHDAM DESTEĞİ

Mikro ve küçük ölçekli işletmelere istihdamı desteklemek için ek olarak istihdam edilen sigortalılar için ödenmesi gereken sigorta primleri 30 Haziran 2022 tarihine kadar kadar kullandıkları kredi faiz veya kar payı bakiyesinden düşürebilecek. Sağlanan kredi faiz veya kar payı desteği, destek kapsamına giren sigortalılar için 12 ay süreyle uygulanacak. Bu madde kapsamındaki iş yerleri en fazla 5 sigortalı çalışanı için bu destekden faydalanacak. 

EBEVEYNLER ÇOCUKLARI İÇİN BİRİKİM YAPABİLECEK

AK Parti Grubu’nun hazırladığı kanun teklifine göre ebeveynler, 18 yaşını tamamlamamış çocukları adına Bireysel Emeklilik Sistemi’nde birikim yapabilecek.

ÇEKTE İBRAZ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Öte yandan teklifle çeklerin ibraz süresine ilişkin de düzenlemeye gidildi. İbraz süresinin son günü 30 Nisan-31 Mayıs 2021 tarihleri arasına denk gelen çeklerin ibraz süresi 31 Mayıs 2021'e kadar duracak.

Kısa adı BES olan bireysel emeklilik sistemi Türkiye’de sosyal güvenlik sistemine tamamlayıcı olarak kuruldu. Devlet de sisteme katılanlara katkı verdi.

BES'TEKİ BİRİKİM 172 MİLYAR LİRAYI AŞTI

Fon tutarının toplam büyüklüğü 159 milyar 396 milyon lira oldu. Otomatik katılımla sisteme dahil olanlar 12 milyar 627,5 milyon lira biriktirdi. Böylelikle sistemin toplam büyüklüğü 172 milyar 23,5 milyon liraya ulaştı.

BES'TEN 146 BİN 883 KİŞİ EMEKLİ OLDU

Bireysel emeklilik sisteminde 9 Nisan itibarıyla 6 milyon 910 bin 122 kişi oldu. Emekli olan kişi sayısıysa 146 bin 883’e ulaştı.

 


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...