Tgrt Haber

2017’de enerjiye 3 milyar $ kredi

09 Şubat 2017 02:26
2017’de enerjiye 3 milyar $ kredi
kredi,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dünya Bankası’nın Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için BOTAŞ’a vereceği 400 milyon dolarlık kredi anlaşmasının imza töreninde konuştu.

İmza törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez’in yanı sıra BOTAŞ ve TANAP’ın üst düzey yetkilileri ile Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cyril Muller de katıldı. Toplamda bin 850 kilometre uzunluğa sahip TANAP’tan ilk gaz Türkiye’ye 2018 Haziran’da verilecek. TANAP’ın geliştirildiği bölgede on yıllardır hayal edilen bir proje olduğuna dikkati çeken Albayrak, şöyle devam etti: “Türkiye’nin Dünya Bankası’ndan 400 milyon dolarlık böyle bir finansman paketiyle 2017’ye güzel bir başlangıç yapması, ekonomimiz açısından çok önemli. Ama ben bugün burada piyasalar açısından bir güzel haberi daha paylaşmak istiyorum. Enerji çerçevesinde ekibimizin sadece Dünya Bankası değil uluslararası yatırım bankaları noktasında yürüttüğü enerji projeleriyle ilgili yaklaşık 3 milyar dolarlık bir finansman paketini 2017 itibarıyla inşallah hayata geçirmeyi hedefliyoruz.” Son dönemde Türkiye’nin doğalgaz arz güvenliğini sağlamak için attığı adımları da hatırlatan Albayrak, “Cuma günü Tuz Gölü depolama tesisinin ilk gaz basma işlemini Sayın Cumhurbaşkanımızın katıldığı bir törenle hayata geçireceğiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...