Tgrt Haber
16 Aralık 2021 11:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret açıklaması: Asgari ücret kaç TL oldu? İşte son dakika haberleri

Türkiye’de asgari ücret zammı maratonunda sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 asgari ücret açıklaması yaptı. Peki asgari ücret ne kadar, zam belli oldu mu? 2022 asgari ücret kaç TL?

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret açıklaması: Asgari ücret kaç TL oldu? İşte son dakika haberleri
asgari ücret,2022 asgari ücret zammı,vedat bilgin,çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı,cumhurbaşkanı erdoğan

Yaklaşık 8 milyon çalışanın merakla beklediği ve 30 milyon kişiyi etkileyen asgari ücret görüşmeleri bugün sona erdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4.toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşti. 2022 asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. İşte son gelişmeler. 

2022 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU? 

Cem Küçük ile Günaydın Türkiye programına konuk olan Ahmet Sözcan ''Bana gelen duyumlara göre resmi açıklama değil. Kulis bilgisi olarak söylemek gerekirse 3 bin 850 ile 3 bin 900 bandında taraflar anlaştı. Hem işçi hem işveren kesimi bu konuda uzlaştı. Ancak bu her şey bitmiş anlamına gelmiyor. Çünkü kulislerde 4 bin rakamı konuşuluyordu. Artık top Cumhurbaşkanı Erdoğan’da'' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4.toplantısı ardından açıklama yapması beklendiğini ifade etmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldığını duyurrarak son 50 yılın en yüksek zammı ile asgari ücretin 4 bin 253 TL olduğunu duyurdu. 2022 asgari ücretten damga ve gelir vergisi kaldırıldı.

Erdoğan ''Komisyon asgari ücretin 4 bin lira üzerinde olması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Taraflar gerçekten farklı bir anlayış içerisinde özveriyle bu süreci geçtiler. Bugüne kadar alışılmış bir yaklaşım metodu değildi. Bunlar ilk defa oluyor. 2022 yılında uygulanacak asgari ücret en az 4 bin 250 lira olacak. Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışlarıyla ortaya çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vermekte kararlıyız.Bizim paramız bellidir, Türk Lirası'nı yedirmeyeceğiz'' dedi. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NASIL HESAPLANIR? 

2022 asgari ücretin belli olmsıyla vatandaşlar ''Asgari ücret zammı nasıl hesaplanır?'' sorusunun cevabını arıyor. Yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile belirleniyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

2022 asgari ücret zammı için ilk toplantı 1 Aralık’ta yapıldı. Son görüşme ise 16 Aralık Perşembe saat 11.00’de yapıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret açıklaması: Asgari ücret kaç TL oldu? İşte son dakika haberleri

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bütçe görüşmeleri sırasında Meclis'te yaptığı konuşmada, "Asgari ücrette toplumun, işçinin beklentisini karşılayacak ciddi bir rakam belirleyeceğiz. Bayram havası yaratacak, rahat bir nefes aldıracak bir seviyede belirleneceğini belirtmek isterim" ifaelerine yer verdi.  Asgari Ücret toplantısı bugün son kez toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından saat 15.00'te 2022 asgari ücreti açıkladı.

Erdoğan ''Kimse ne işveren ne de işçi üzerinden herhangi bir spekülasyona girmemelidir. Bunların da istismarını yapmamalıdır. Yok geçmişte dolar şuydu, hesabı dolar üzerinden yaklaşmak doğru değildir. Sizin geçmişinizde TL'nin olduğu bir ülkede bu insanları dolarla mı, euro ile mi çalıştırıyordunuz bu insanları. Türk Liramızı kimseye yedirmeyeceğiz. Bazı sıkıntılarımız var bunları aşacağız" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...