Tgrt Haber
18 Aralık 2021 13:04

2022 emekli maaş zammı yüzde kaç? Emekli maaşlarına yüzde 40 zam mı gelecek? Son dakika haberleri...

"2022 emekli maaşı ne kadar olacak, emekli maaş zammı kaç, emekli maaşlarına yüzde 40 zam yapılacak mı? Ocak ayı zamlı emekli aylığı ne kadar, emekli maaşı zammı nasıl hesaplanır?" soruları gündemde! Milyonlarca emekli vatandaşın gözü kulağı, gelecek açıklamada! Peki, 2022 emekli maaşı ne zaman belli olacak? Haberimizde...

2022 emekli maaş zammı yüzde kaç? Emekli maaşlarına yüzde 40 zam mı gelecek? Son dakika haberleri...
emekli,emekli maaşı 2022,zam,zam oranı,enflasyon

"2022 zamlı emekli maaşı ne zaman belli olacak, emekli maaşına yüzde kaç zam yapılacak, emekli zamlı maaşı nasıl hesaplanır?" sorularının cevabı araştırılmaya devam ediyor. Asgari ücrete yapılan zammın açıklanmasının ardından, emekliye yapılacak zam ve 2022 emekli maaşları da milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. SSK, BAĞKUR emeklileri 2022 maaşları ne kadar olacak, ne kadar zam yapılacak? Haberimizde...

ASGARİ ÜCRET ZAMMI EMEKLİ MAAŞINDA DA BEKLENTİLERİ YÜKSELTTİ |  2022 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI

Emekli aylığına yapılacak zam merak edilirken; asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zammın ardından milyonlarca emeklinin de beklentisi arttı. Enflasyon farkına ek, emeklilere, ilaveten yüzde 25 oranında zam yapılacağı ve toplam maaş artışının yüzde 40’a yaklaşacağı gündemde.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda emekli maaşları ile ilgili çalışmalar sürüyor. Emekli maaşlarına yapılacak zammın, asgari ücrete yapılan zammın altında olmaması için AK Parti milletvekilleri de görüşmelere başladı. Bazı AK Partili milletvekillerinin emekli zamları ile ilgili görüşlerini, ilgili bakanlara bildirdikleri söyleniyor.

Asgari ücrete yapılan zammın ardından, emeklilerin beklentisinin arttığı da temas edilen konulardan. "Emekli maaşlarındaki artış oranı, asgari ücretteki artıştan az olmamalı" görüşünde olan yetkililer, Bakanlarla yaptıkları görüşmelerde, henüz bir rakam zikredilmemesine rağmen, emekli maaşlarında hatrı sayılır bir artış olmasını beklediklerini paylaştı. 

Yıllık enflasyon oranında yaşanan artışa ile birlikte, maaşlara yüzde 35-40 oranında zam yapılması planlandığı da konuşulmaya devam ediyor. Kulislerde ikinci seçeneğin ağır bastığı, emeklilere enflasyon farkının yanı sıra ayrıca yüzde 25 oranında zam yapılacağı ve toplam zammın yüzde 40’a yaklaşacağı konuşuluyor. 

2022 emekli maaş zammı yüzde kaç? Emekli maaşlarına yüzde 40 zam mı gelecek? Son dakika haberleri...

2022 EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK? | 2022 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR? 

2022 yılının Ocak ayında enflasyon oranın belli olmasının hemen ardından belli olacak emekli zam oranı, 6 aylık enflasyon oranı kadar olacak. Bu zammın üzerine verilecek yeni oranlar ise şimdiden araştırılmaya başladı...

Aralık ayı enflasyonunun açıklanması ile, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı belli olacak. TÜİK’in açıkladığı verilere yani son 5 aylık enflasyon oranına göre; işçi ve Bağ-Kur emeklilerine şimdiden yüzde 10.47 zam kesin gözüküyor.

3 Ocak 2022 tarihinde açıklanacak 6 aylık enflasyona göre bu zam oranının daha da artması ve ilaveler yapılması bekleniyor. Şu anki yol  haritasına göre, 2022’nin başında en düşük SSK emeklisi aylığı 3.030 liraya, en düşük Bağ-Kur emeklisi aylığı 2.724 liraya ve en düşük tarım emeklisi aylığı ise 2.195 liraya yükselecek.

2021 yılında bu rakamlar; SSK ve Bağ-Kur emeklileri yılın ilk yarısında maaşlarını yüzde 8.36, yılın ikinci yarısında ise yüzde 8.45 olmak üzere bu yıl toplam yüzde 16.81 zamma tekabül etmişti.

2022 emekli maaş zammı yüzde kaç? Emekli maaşlarına yüzde 40 zam mı gelecek? Son dakika haberleri...

"EMEKLİYE 2022'DE EN AZ YÜZDE 30 ZAM" 

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile gerçekleştirdiği görüşme esnadında, Bakan Bilgin’e “Emeklilere yüzde 30-40 oranında zam olur mu?” sorusunu yöneltti. Bakan Bilgin "Sözleşmemizde enflasyon farkı verilir diye yazılmıştı. Bunu dikkate alan fakat bugünkü ekonomik durumu gözeten bir orandan değerlendirilecektir denilebilir” diyerek konuya dair açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamaları değerlendiren Cem Küçük, “Sayın Bakanımız ile yaptığımız konuşmamızdan anladığım kadarıyla, enflasyon farkları dâhil olmak üzere en az yüzde 30 zam gelecek” diyerek emekli maaşına Ocak ayında yapılacak zamma dair düşüncelerini aktardı. 

EMEKLİ MAAŞINA YAPILAN ZAM NASIL HESAPLANIR? | 2022 EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA (OCAK)

Emekli maaşına gelecek zam oranına göre, 2022 emekli maaşları belli olacak. Emekli aylığını hesaplamak isteyen vatandaşlar, aldıkları güncel tutarı yapılan zam oranına göre hesaplayabilir. Örneğin, yüzde 15 zam yapılması durumunda, emeklilerin, aldığı maaşlar üzerinden yaşacağı artış şu şekilde olacak:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...