Tgrt Haber
19 Ocak 2022 15:24

2022 muhtar maaşı ne kadar? Muhtarlar kaç para maaş alıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "muhtar maaşı" açıklaması!

"Muhtar maaşları ne kadar, 2022 yılında muhtar maaşına ne kadar zam yapıldı?" sorularının cevabı araştırılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı son dakika açıklamasının ardından, muhtar maaşlarındaki yeni tutar belli oldu! Yeni asgari ücretin üzerine çıkartılan muhtar maaşının müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi sebebi ile ara verilen toplantıların devam edeceğini, 51. Muhtar Toplantısı'nda açıkladı. İşte, muhtar maaşlarına dair son dakika gelişmeleri...

2022 muhtar maaşı ne kadar? Muhtarlar kaç para maaş alıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "muhtar maaşı" açıklaması!
muhtar,muhtar maaşı,recep tayyip erdoğan,son dakika,2022 muhtar maaşı

2022 yılında farklı sektörlerden milyonlarca çalışanın maaşına yapılan zamlar gündeme gelmeye devam ediyor. Yeni yılda asgari ücrete yapılan zammın ardından; memur, emekli ve özel sektör çalışanları da maaşlarına yapılan zamları araştıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 51. Muhtar Toplantısı'nda 2022 yılı muhtar maaşlarını açıkladıktan sonra, pandemi sebebi ile ara verdikleri muhtar toplantılarına da devam edeceklerini duyurdu ve toplantıdan sonraki yapılacak ilk toplantının yalnızca kadın muhtarlar ile planladıklarını paylaştı. İşte, 2022 zamlı muhtar maaşı ve detayar...

2022 muhtar maaşı ne kadar? Muhtarlar kaç para maaş alıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan

2022 MUHTAR MAAŞLARINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 51. Muhtarlar Toplantısı'nda muhtar maaşlarına dair sıcak gelişmeleri açıkladı. "Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılı itibari ile muhtar maaşlarını 4.253 TL'ye çıkaracaklarını duyurdu. 

2022 muhtar maaşı ne kadar? Muhtarlar kaç para maaş alıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "MUHTARLAR CANDIR"

51. Muhtarlar Toplantısında açıklamalarda bulunan Erdoğan, geçmişten günümüze muhtarlara yapılan zamlar hakkında şu açıklamaları yaptı:

"Biz hükümete geldiğimizde muhtar maaşları 97 liraydı. Bu yıl başı itibariyle 3 bin 397 lira seviyesine çıkarmıştık. Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonunda muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine yükseltme kararı aldık.

Birileri atar tutar, biz yaparız. Hayata geçmesi için kanuni değişikliği en kısa zamanda yapacağımız maaşların muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Lafta değil.. Ben icraat konuşuyorum. Muhtarlık hzimet binalarıyla ilgili proje çalışmalarını tamamladık, yerlerini önemli ölçüde belirledik, inşasına yakında başlıyoruz. Kadın muhtarlarımızın görev yaptığı yerlere öncelik vermek üzere muhtarlık hizmet binalarımızı güvenlik kamerası sistemi ile donatıyoruz.

Muhtarlar toplantımızı 51. buluşma ile yeniden başlatıyoruz. 2.5 yıllık aranın ardından sizlerle birlikte olmanın bahtiyarlığı içindeyim.

Gerek Koronavirüs salgınına, gerekse sel ve yangın felaketlerine karşı verdiğimiz mücadelelerimizde muhtarlarımız ilk saflarda yer aldılar. Bugün bir kez daha hissettik ki muhtarlar candır. Aramızdaki gönül bağının derinliğini anlayamadığı için bu buluşmaları taklit etmeye kalkanlar olsa da biz muhtarlarla aramıza kimseyi sokmayız. Bizim sizinle kader bağımız var."

"DÜRÜSTLÜK BUNLARIN SEMTİNE UĞRAMAMIŞ!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan 51. Muhtarlar Toplantısında yaptığı açıklamalar oldukça ses getirdi. Muhtarlık hakkında yapılan yorumlara dair cevap veren Erdoğan, konuya ilişkin hassasiyetini şu sözlerle ifade etti:

"24 yıl önce siyasi hayatımız bitirilmek istenirken bu kardeşiniz için gazeteler 'muhtar bile olamaz' diye başlık attılar. Bu ifade zihin dünyalarında muhtara biçtikleri değeri gösteriyor. Kim bu zihniyet? CHP... İşi gücü bunların mühür toplamak, toplattırmaktır. Siz şimdi onların muhtar sevdalısı kesildiklerine bakmayın, ellerine fırsat geçtiğinde muhtarlıkların da kapısına kilit vurmaktan vazgeçmezler. Muhtarın yanına sekreter koyacakmış. İnanıyor musunuz bunlara? İşleri güçleri palavra. Önce elinizdeki belediyelerle gelin de bizim muhtar kardeşlerimize oralardan destek verin de görelim.

Elinizdeki belediyelerde buyrun elinizi tutan mı var? Ücretsiz elektrik verin. Bir defa elektrik olayı belediyelerin mi elinde? Belediye ile alakası yok. Böyle bir yalan söyleyen ana muhalefetin başıdır. Dürüstlük bunların semtine uğramamış. Bu oyunları muhtarlar bozacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...