Tgrt Haber

Altın fiyatlarının en ucuz olduğu ülkelere talep arttı! İşte altının değer kaybettiği ülkeler

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
14 Mart 2024 21:48 - Güncelleme : 15 Mart 2024 13:49
Altın fiyatlarının en ucuz olduğu ülkelere talep arttı! İşte altının değer kaybettiği ülkeler
Altın, 2024, Ülkeler

Altın fiyatları her ne kadar yükselirse yükselsin bazı ülkelerde halen ucuz! Bu haberi alan soluğu o ülkelerde alıyor. Peki bu ülkelerde altın neden ucuz? Altının değer kaybettiği ülkeler...

Ons fiyat üzerinden sürekli olarak artan altın fiyatlarının geleceği uzmanları bile korkutuyor. Altın severler ise nereden altın alacaklarını bilmiyor. Fiyatlar aldı başını giderken 2024 yılında altının ucuz satıldığı ülkeler merak edildi. Duyan biletini kesip o ülkelere gidiyor. Özellikle Dubai ve Mısır'dan kalkıp ucuz altın için gidilen o ülkeleri sizler için derledik. 

2024 YILINDA ALTININ EN UCUZ SATILDIĞI ÜLKELER

Dünyada her ülkede altın fiyatı alış ve satışı aynı değildir. Bunun en büyük nedeni ise altının ağırlığı ve işlemesidir. Öte yandan ülke içindeki piyasa değeridir. ONS üzerinden değerlendirilen altın fiyatları ülkenin de bulunduğu piyasa değerine göre değişir. Ancak külçe altın her ülkede aynıdır.

2024 yılında altın fiyatlarının en ucuz olduğu ülkeler belli oldu! Akın akın oralara gidiyorlar - 1. Resim

Altının değişme oranı ülke içinde satılması, işlenmesi ve ağırlığına bağlı değişir. Örneğin Almanya'da altın fiyatları oldukça yüksektir. Bu yüzden Almanya'ya gelen herkes üzerindeki altınlar XRAY cihazından geçirilir. Çok yüksek miktarda olan altınlar Almanya'ya koyulmaz. 

2024 yılında altın fiyatlarının en ucuz olduğu ülkeler belli oldu! Akın akın oralara gidiyorlar - 2. Resim

İŞLENMİŞ ALTIN DEĞER KAYBEDER

Öte yandan 2024 yılında altının en ucuz satıldığı ülkelerin başını ise Yunanistan çekiyor. Yunanistan'da altınlar çok fazla işlenip gramı düşük tutuluyor. Bu yüzden dünya geneline göre altın fiyatı oldukça ucuz kalıyor. Akabinde Ukrayna, Rusya, İran, Hindistan ve Türkiye gibi ülkeler geliyor. Bu ülkelerde altın çok fazla işlemeli.

2024 yılında altın fiyatlarının en ucuz olduğu ülkeler belli oldu! Akın akın oralara gidiyorlar - 3. Resim

Her ne kadar şatafatlı görünse de altın üzerinde oynanmaya başlandığı andan itibaren değeri kaybolur. Bu ülkelerde altın takı olarak kullanıldığından  işlemden geçiyor ve değer kaybediyor. Altın almak isteyenler genellikle bu ülkelere akın akın geliyor. Ancak kendi ülkelerine geri götüremiyorlar. Bu konu da Almanya başta olmak üzere birçok ülke de çok katı kural var.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...