Tgrt Haber

3’üncü unicorn yine oyun sektöründen

30 Haziran 2021 16:03
3’üncü unicorn yine oyun sektöründen
unicorn,Dream Games,yatırım

Dream Games 1 milyar dolar değerleme ile Peak Games ve Getir'in ardından Türkiye'nin yeni unicorn'u oldu. Şirket son yatırım turunda 155 milyon dolarlık yatırım aldı.

Dream Games, son yatırım turunda 155 milyon dolarlık yatırım alarak 1 milyar dolar değerleme ile Türkiye'nin yeni unicorn'u oldu. Böylece Dream Games'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım 212 milyon dolara ulaştı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, seri B yatırım turunda şirketten en büyük pay alan yatırımcılar Index Ventures ve Makers Fund olurken, Balderton Capital, IVP ve Kora da şirkete yatırım yaptı.

Dream Games, daha önce 2020 Kasım ayında Makers Fund liderliğinde 7,5 milyon dolar ve Şubat 2021'de Index Ventures liderliğinde 50 milyon dolar yatırım almıştı.

Türkiye’den çıkan ilk unicorn şirket 2020 yılında 1 milyar dolar değerlemeyi aşan Peak Games olurken son olarak bu yıl değerlemesi beş ay içinde 850 milyon dolardan 7,6 milyar dolara yükselen Getir unicorn oldu.

NASIL UNICORN OLUNUR?

Unicorn girişim olabilmek için en az bir milyar dolar değerlemeye ulaşmak gerekmektedir. 10 milyar dolar seviyesine ulaşan girişimler ise 'Deacorn' olarak ifade edilmektedir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...