Tgrt Haber
07 Aralık 2021 09:48

7 Aralık euro ve dolar kaç TL? Dolar fiyatı Merkez Bankası faiz kararına odaklandı! İslam Memiş dolar tahmini

Dolar fiyatı haftaya yükselişini sürdürürken geçtiğimiz hafta 14 TL sınırından döndü. Dolar ve euro Merkez Bankası faiz kararının açıklanacağı PPK toplantısına odaklandı. Peki Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman? Dolar kaç TL? 7 Aralık euro ne kadar?

7 Aralık euro ve dolar kaç TL? Dolar fiyatı Merkez Bankası faiz kararına odaklandı! İslam Memiş dolar tahmini
dolar,euro,merkez bankası,islam memiş

Geçtiğimiz hafta dolar Merkez Bankası faiz indirimi kararının devam edeceği sinyallerinin ardından 13,96 TL sınırına dayandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 14 TL sınırına dayanan dolar fiyatına ‘’Dövize ikinci kez doğrudan müdahale edilmektedir’’ müdahale etti.
MB son olarak 1 Aralık tarihinde 1 milyon dolar döviz müdahalesi yapmıştı. İşte Merkez Bankası faiz kararı toplantısı öncesi dolar fiyatı hakkında bilmeniz gerekenler.

7 ARALIK DOLAR KAÇ TL?

Dolar/TL geçen hafta 13,96 seviyesine kadar yükselerek rekor kırdı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Çarşamba günü ''Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir'' açıklamasının ardından kısa süreliğine 12 TL’nin altına indi. Ancak kasım ayı enflasyon verisi sonrasında 13,89 seviyesine kadar yükselmesi nedeniyle Merkez Bankası kurdaki bu yükselişlere son vermek için ikinci kez piyasaya müdahale ettiğini açıkladı.

Dolar müdahale sonrasında düşüşe geçerek yüzde 1'den fazla değer kaybederek 13,51 seviyesine geriledi. Peki bugün dolar kaç TL?

7 Aralık Salı dolar 13,74 TL seviyelerinden işlem görüyor.

MERKEZ BANKASI PPK TOPLANTISI NE ZAMAN? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TBMB) eylül ayından bu yana faiz indirimi kararı uyguluyor. Kasım ayında politika faizini 100 baz puan indirim yaparak yüzde 16’da yüzde 15’e düşürdü. Dolar fiyatı yükselişini sürdürürken vatandaşlar ve yatırımcılar ''Merkez Bankası aralık ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? PPK toplantısı ne zaman?'' sorularına odaklandı. Yılın son Para Politikası Kurulu toplantısı da 16 Aralık Perşembe gerçekleştirilecek. Toplantının ardından Merkez Bankası faiz kararı belli olacak.

Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ''Faiz indirimi için sınırlı alanımız kaldı, bu alanı büyük ölçüde bitirdiğimizi düşünüyorum'' sözlerine yer verdi. Açıklamanın ardından ''Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?'' Sorusu gündeme geldi. Credit Suisse analistleri, Şahap Kavcıoğlu'nun açıklamalarının ardından 16 Aralık'taki toplantıda faiz indirimi yapılmaması olasılığının arttığını söylediğini belirtti.

İSLAM MEMİŞ DOLAR YORUMU

İslam Memiş dolar fiyatı hakkında açıklama yaptı. Haftanın sakin seyredeceğini belirten Memiş dolar/TL kurunun Cuma günü ABD’de açıklanacak enflasyon verilerine odaklandığı belirtti. ''Döviz kurundaki agresif yükselişlerin bu hafta yerini düşüşlere bırakması bekleniyor. Cuma günü açıklanacak ABD enflasyon verisi haftanın son işlem gününde küresel piyasaları etkileyecek'' dedi. Dolar fiyatından düşüş hakkında net bir rakam vermenin zor olduğu belirten Memiş piyasaların gözünün Merkez Bankası faiz kararına odaklandıklarını ifade etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...