Tgrt Haber
04 Mart 2019 05:02

700 kilogram yükle 24 saat havada

Mevcut insansız hava aracı (İHA) sistemlerine göre çok daha fazla faydalı yük taşıyacak Anka-2’nin motoru başarıyla çalıştırıldı.

700 kilogram yükle 24 saat havada
anka 2,yerli motor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen İHA’nın, bu yıl ilk uçuşu hedefleniyor. 25 bin feet irtifa, 24 saat uçuş süresine sahip olacak Anka-2, 700 kilogramdan fazla faydalı yük taşıyabilecek. 2 motorlu İHA; keşif, gözetleme, taarruz görevlerini yerine getirebilecek. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil “Projede önemli bir aşamayı geride bıraktık. Anka-2’nin motorunu 2 gün önce çalıştırdık. Az bir maliyetle 200 kilogram faydalı yük taşıyan Anka’yı, 700 kilogram taşıyabilir noktaya taşıdık” dedi.

YERLİ MOTORA SAHİP
Anka-2, yerli motorla görev yapacak. İHA Motoru Geliştirme Projesi kapsamında üretilen PD170 turbo dizel havacılık motoru, bu İHA’da kullanılacak.

700 kilogram yükle 24 saat havada

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...