Tgrt Haber
15 Eylül 2021 09:08

ABD enflasyonu sonrası fiyatlar tırmandı: Altında yükseliş için ilk sinyal

ABD enflasyonunun beklentilere paralel gelmesinin ardından 1800 dolar psikolojik direncini aşan ons altın haftanın 3'üncü gününde 1803 dolar seviyesinden işlem görüyor. Gram altında yılın son çeyreğinde yeni bir rekor gelebileceğinin altını çizen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Gram altın döviz kurundan almış olduğu destekle yılın son çeyreğinde yeni rekorlar bekliyoruz” dedi.

ABD enflasyonu sonrası fiyatlar tırmandı: Altında yükseliş için ilk sinyal
ALTIN,,gram altın,

ABD'de dün açıklanan Ağustos ayı enflasyon rakamının Fed'in varlık  alım programını azaltmaya ne zaman başlayacağı konusunda bir sinyal vermeyince altın fiyatı 1800 dolar psikolojik direncini aştı.

Fed'in varlık alımlarını azaltmaya başlama zamanlaması konusunda  belirsizliğin sürmesini ABD Doları'nda ve ABD Hazine kâğıdı getirilerinde oluşturduğu zayıflık altın fiyatına destek verdi. ABD enflasyon verisin sonrasında 1 haftanın en yüksek seviyesi olan 1808 dolar seviyesine kadar yükselen spot altın fiyatı bu sabah 1803 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, spot altın için 1810 dolar seviyesinin önemli bir direnç olmaya devam ettiğini, buranın aşılması halinde 1823 dolar seviyesine doğru bir hareket olabileceğini ifade ediyor. Aşağı hareketlerde ise  destekler 1798 ve 1782 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Geçen hafta dolardaki yükselişten destek bularak 490 liraya kadar yükselen gram altın enflasyon verisi öncesinde 485 lira seviyesinde bulunuyordu. Küresel altın fiyatlarındaki yükselişten destek bulan gram altın, haftanın ortasında 489 lira seviyesinde bulunuyor.

ALTINDA GERİLEME İHTİMAL KALMADI

Gram altında yılın son çeyreğinde yeni bir rekor gelebileceğinin altını çizen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Bundan sonraki süreçte dünya ekonomileri daha riskli bir sürece girdiği ve emtia piyasalarındaki balonlar yavaş yavaş patlamaya başladığı için değerli metallerde gram fiyatlarının gerileme ihtimalini zor görüyorum. Gram altın döviz kurundan almış olduğu destekle yılın son çeyreğinde yeni rekorlar bekliyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...