Tgrt Haber

ABD'de enflasyon Amazon'u da vurdu! ‘Yakıt ve enflasyon’ adı altında ek ücret alınacak

15 Nisan 2022 11:14 - Güncelleme : 15 Nisan 2022 11:23
ABD'de enflasyon Amazon'u da vurdu! ‘Yakıt ve enflasyon’ adı altında ek ücret alınacak

Koronavirüs pandemisi ve üstüne gelen Rusya-Ukrayna savaşı sonrası enflasyon küresel bir problem haline geldi. ABD’de son 40 yılın zirvesini gören enflasyon rakamları Amazon’u da vurdu. Şirket artık ABD'deki satıcılardan ‘yakıt ve enflasyon’ adı altında yüzde 5'lik ek ücret alacağını açıkladı.

2020 yılında patlak veren koronavirüs salgını ve Vladimir Putin’in saldırı emriyle başlayan Rusya’nın Ukrayna’yı işgali küresel piyasaları alt üst etti. Pandemi ve savaş krizi nedeniyle dünya ülkelerinde enflasyon rakamları aldı başını gitti.

ABD’de mart ayına ilişkin açıklanan enflasyon rakamları yıllık yüzde 8,5 ile 1981’den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı. Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan Amazon da bu krizden nasibini aldı.

YAKIT VE ENFLASYON’ ADI ALTINDA EK ÜCRET

Amazon tarihinden ilk kez, ABD'de satıcılara yüzde 5'lik "yakıt ve enflasyon" ek ücreti uygulayacak. Şirketin konuya ilişkin satıcılara gönderdiği mesajda, söz konusu uygulamanın enflasyonun son aylarda önemli ölçüde artması nedeniyle hayata geçirileceği aktarıldı. Açıklamada, uygulamanın 28 Nisan’da başlayacağı bildirildi.

KALICI OLMAYACAK

Şirketin mesajında, ek ücret uygulamasının kalıcı olmayacağı belirtilerek, "Önemli maliyet artışları yaşadık ve satış ortaklarımız üzerindeki etkiyi azaltmak için mümkün olan her yerde bunları absorbe ettik." ifadesi kullanıldı.

GEREKLİ BİR ADIM OLDUĞU SAVUNULDU

Satıcılara uygulanacak ek ücretin, şirketin enflasyon, salgın ve Ukrayna'daki savaşa bağlı artan maliyetlerle karşı karşıya kalması nedeniyle gerekli bir adım olduğunu savunan Jassy, "Belli bir noktada, tüm bu maliyetleri karşılamaya devam edemezsiniz." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...