Tgrt Haber

ABD’de kritik veri açıklandı, altın piyasası karıştı! İslam Memiş en karlı yatırımı anlattı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
02 Haziran 2023 16:48 - Güncelleme : 02 Haziran 2023 17:05
ABD’de kritik veri açıklandı, altın piyasası karıştı! İslam Memiş en karlı yatırımı anlattı
altın,islam memiş,ons

ABD'de mayıs ayı tarım dışı istihdam verisinin beklentileri aşması ons altın fiyatlarını düşürdü. Gram altınsa ekranlarda ve Kapalıçarşı piyasasında güçlü yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Finans Uzmanı İslam Memiş en karlı yatırımları açıkladı.

ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklaması sonrası  ons altında gerileme gözlenirken gram altın yükselişine kaldığı yerden devam ediyor. Piyasalarda ve ekranlar makas aralığı artmaya devam ediyor. Uzmanlar Fed'in faizleri sabit tutma ihtimalini  yüzde 66 olarak tahmin ediyor. Bununla beraber  ABD Senatosu, federal borç tavanını artıracak ve ABD'de tarihi bir temerrüde düşme korkusunu ortadan kaldıracak iki partili bir anlaşmayı onayladı.

GRAM ALTINDA ARTIŞ TRENDİ SÜRÜYOR

Gram altın fiyatlarında ekranlarda, bankalarda ve Kapalıçarşı piyasasında makas aralığı artmaya devam ediyor. Gram altın döviz kurundan aldığı destekle 1.330 seviyelerine kadar yükseldi. Gün içinde ibrenin sürekli yeşil olduğu değerli metal Kapalıçarşı’da 1.362 TL’den alınıyor. Bazı bankalarda alış fiyatı 1.300 seviyelerinde dolaşırken satış fiyatları 1.400’lü seviyelere kadar yükseldi. Altın geçtiğimiz son bir ayın rekoruna imza attı.

GÜÇLÜ İSTİHDAM VERİSİ ONS ALTINI DÜŞÜRDÜ

Öte yandan ons altın tarafında ABD'de mayıs ayı tarım dışı istihdam verisinin 339 bin ile piyasa beklentilerini aşması gerileme olarak yansıdı. ABD Çalışma Bakanlığı mayıs ayına ilişkin tarım dışı istihdam verilerine göre, piyasa beklentisi 180 bin seviyesinde olan ABD'de tarım dışı istihdam 339 bin seviyesinde gerçekleşti. Ons altın 1.970 dolara kadar geriledi. Buna rağmen hafta içinde, altın fiyatları yaklaşık yüzde 1 artışla dört hafta içindeki ilk haftalık artışını gerçekleştirme yolunda ilerliyor.

EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIMLARI AÇIKLADI

Finans Uzmanı İslam Memiş, bugünkü köşe yazısında piyasaları değerlendirerek yılın ikinci yarısında en çok kazandırmasını beklediği yatırım araçlarını sıraladı. Memiş, yılın ikinci yarısında sırasıyla gümüş, altın, euro ve doları şanslı gördüğünü ifade ederek, kendi kişisel tercihini ise sırasıyla toprak, gümüş, euro ve altın olduğunu ifade etti. 

TOPRAK DAHA DEĞERLİ OLACAK

Memiş bu tercihin sebebini ise TV100’deki köşe yazısında şöyle anlattı: “Yeni imar ve şehirlerin yapılandırma süreci, kuraklık ve gıda enflasyonu gibi nedenler toprağı daha kıymetli hâle getireceği düşüncem sabittir. Rasyo nedenli gümüşün hâlâ baskı altında kalması, emtia fiyatlarının genelinde yükseliş trendi, gümüşü daha avantajlı kılması sürpriz olmaz. Ons bazındaki yükselişin yanına rasyoyu ekliyorum.

EUR/USD paritesinde beklediğim 1,15 seviyesi, bugün hem parite hem de TL karşısında değerinin düşük olduğunu gösteriyor. Yılın ikinci yarısında dolar karşısında ne varsa değer kazanmasını bekliyorum.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...