Tgrt Haber
24 Kasım 2021 16:16

ABD'den Bitcoin'e kritik düzenleme: Yükselecek mi düşecek mi?

Piyasa hacmi bakımından en büyük kripto para olan Bitcoin için ABD’de önemli bir karar alındı. Dün 6 haftanın en düşük seviyesinin gören Bitcoin karar sonrası piyasalarda aylardır olan belirsizliğin sona ermesi ile bir miktar toparlandı ve 56 bin 572 dolara yükseldi. Kripto para ve Bitcoin için ‘Yükselecek mi, düşecek mi? Soruları yatırımcılar tarafından merak edilirken ünlü stratejistten kritik bir değerlendirme geldi.

ABD'den Bitcoin'e kritik düzenleme: Yükselecek mi düşecek mi?
Bitcoin,,kripto para,

Bir süredir ABD’den kripto paraların kayıt altına alınması gerektiği ile ilgili yapılan açıklamalar başta piyasa değeri bakımından en büyük kripto para olan Bitcoin Bitcoin olmak üzere birçok kripto para için aşağı yönlü baskı oluşturuyordu.

Ancak belirsizlikleri giderecek açıklama bu sabah yapıldı. ABD Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC), bankaların kripto para birimini içeren belirli faaliyetlerde bulunmadan önce yazılı izin almaları gerekeceğini bildirdi. OCC'den yapılan açıklamada, bankaların müşterilerin kripto varlıklar için saklama hizmetleri sağlama gibi faaliyetlerde bulunmadan önce uygun risk yönetim sistemlerine ve kontrollerine sahip olduklarını gösterebilmeleri gerektiği aktarıldı.

Açıklamada, bankaların belirli kripto para, dağıtık defter (distributed ledger) ve sabitkoin (stablecoin) faaliyetlerinde bulunmadan önce denetim makamlarına bu niyetlerini bildirmeleri ve yazılı izin almaları gerekeceği kaydedildi.

Bitcoin dün 55 bin 962 dolara inerek 6 haftanın en düşük seviyesini görmesinin ardından bu gün 56 bin 572 dolardan değerleniyor.

BITCOIN İÇİN 100 BİN DOLAR HAYALİ BİTİYOR MU?

Bu gelişme ile birlikte Bitcoin fiyatları için bir sonraki adımın ne olacağını merak eden yatırımcılar için ünlü kripto para analisti Tone Vays değerlendirmede bulundu. Vays açıklamasında, Bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar yüzde 75’e kadar yükselme şansının düşük olduğunu söyledi.

Analist Youtube kanalından yaptığı değerlendirmesinde Bitcoin’in 2021’de 100 bin doların üzerine çıkma ihtimalinin düşük olduğunu, ancak 2022’nin ilk çeyreğinde hedefe ulaşılabileceğini söyledi. Ayrıca, “Bitcoin’in yıl sonuna kadar 100 bin dolarlık hedefe ulaşmasını istiyorum, ancak şu anda bu pek mümkün görünmüyor. 2022’in ilk çeyreğinde, bu hedefe kolayca ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...