Tgrt Haber

'Abdülhamid Han Sondaj Gemisi' yeni görev için demir aldı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TRT Haber
09 Ağustos 2023 00:02 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 00:06
sondaj,alparslan bayraktar

Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, Akdeniz'deki yeni görevine başladı. "Mavi Vatan"daki filonun "en güçlüsü" olarak adlandırılan sondaj gemisi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğiyle öne çıkıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, geminin görüntülerini paylaşarak, "Pruvası neta, dümeni viya, rüzgârı da kolayına olsun” ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nin birinci yıl dönümünde Akdeniz'de yeni görevine başlayacağını duyurdu.

Filoya katılmasının üzerinden tam bir yıl geçen Abdülhamit Han sondaj gemisi, Akdeniz'deki yeni görevi için bugün yolculuğa çıktı.

Bakan Bayraktar yaptığı paylaşımda, "Arama üretim filomuza katılışının birinci yıl dönümünde Abdülhamid Han sondaj gemimiz Akdeniz'deki yeni görevine vira bismillah diyerek başlıyor. Pruvası neta, dümeni viya, rüzgârı da kolayına olsun" ifadelerini kullandı.

12 BİN 200 METREYE KADAR SONDAJ YAPABİLİYOR

Yedinci nesil teknolojiye sahip geminin 238 metre uzunluğu ve 42 metre genişliği bulunuyor. Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğiyle öne çıkıyor.

MAVİ VATAN'DAKİ 'EN GÜÇLÜ' FİLO

Hem teknik donanımı hem de fiziki özellikleriyle "Mavi Vatan"daki filonun "en güçlüsü" olarak görev yapacak Abdülhamid Han, Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından hidrokarbon arayan filonun 4. üyesi oldu.

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...