Tgrt Haber

Adına şarkı yazılan hormonsuz Cincin Karpuzu’nun fiyatı üreticiyi de tüketiciyi de memnun etti

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
31 Ağustos 2023 08:35 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 08:46
Adına şarkı yazılan hormonsuz Cincin Karpuzu’nun fiyatı üreticiyi de tüketiciyi de memnun etti
Aydın,,

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Cincin Mahallesinde üretilen ve üreticiler tarafından markalaştırılarak ünü tüm Türkiye’ye yayılan 'Cincin Karpuzu' tadı ve kokusu ile vatandaşların beğenisini topluyor. 10 TL olarak belirlenen karpuzun kilo fiyatı üreticiyi de tüketiciyi de memnun etti.

Cildin esnek ve saçların güçlü olmasını sağlayan bir protein olan kolajen üretimini artıran ve içindeki A vitamini sayesinde cilt hücrelerinin oluşmasına ve onarılmasına yardımcı olan karpuz birçok farklı yörede hasat ediliyor. Aydın’da adına şarkı yazılan Cincin Karpuzu vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor

KİLOSU 10 LİRA

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın desteğiyle tanıtım adına şarkı yazılarak tanıtım klibi çekilen Cincin Karpuzu ilçenin tanıtımına da katkı sağlıyor. Her yıl Cincin Mahallesi'nden hasat edilen tonlarca karpuz tezgahlarda alıcı ile buluşuyor. Bölgede vatandaşların Cincin Karpuzu'na gösterdiği yoğun ilgiden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Sadriye Kılınç, "Aydın’da bölgenin en iyi karpuzu Cincin’den çıkıyor. Cincin Karpuzu doğal ve hormonsuz olarak yetişiyor. İçi çok sulu ve tadı harika. Şu anda kilosu 10 TL'den satılıyor. Karpuz görünüş ve renk olarak bakıldığında insanlara cazip gelmesi lazım. Karpuza elimizle vurduğumuzda tin tin diye ses gelecek ve sapı ince olacak. Bu özellikler karpuzun güzelliğini ortaya koyuyor. Cincin Karpuzları da bu özelliklerin hepsini taşıyor. Görüntüsü ile gözleri, tadı ile damakları şenlendiriyor" dedi.

Cincin Karpuzu tezgahlarda yoğun ilgi görürken, kilosu 10 TL 'den satılıyor.

BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Aydın’da sıcak havaların en iyi serinleten yiyeceklerden biri karpuz olduğu ifade edip bölgede yerli karpuzun yoğun ilgi gördüğünü belirten Kılınç, tüm vatandaşları Koçarlı ilçesine ve Cincin Mahallesine sıcak günlerin serinletici tadı ile buluşmaya davet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...