Tgrt Haber

Aile hekimi maaşı arttı mı? Aile hekimleri ne kadar maaş alacak? Erdoğan açıkladı!

14 Mart 2022 14:42 - Güncelleme : 14 Mart 2022 15:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan aile hekimi maaşlarında artış olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde açıklamalarda bulundu. Sağlık çalışanlarını tebrik eden Erdoğan yeni sağlık sistemi hakkında bilgiler verirken aile hekimlerine maaş müjdesi verdi. Peki aile hekimi maaşı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan aile hekimi maaşlarında artış olacağını duyurdu.

2022 yılı yüzde 20,65 enflasyon farkı ve yüzde 5 toplu sözleşme gereği en düşük aile hekimi maaşı 5.500 TL'den 6.910 TL seviyelerine yükselmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinde aile hekimleri maaşına artış yapılacağını duyurdu. İşte aile hekimi maaşı hakkında bilmeniz gerekenler..

AİLE HEKİMİ MAAŞI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan ‘’Tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyorum. Salgın döneminde sağlık sistemimizin ayakta tutulması için gece gündüz gayret gösteren hekimlerimiz ile sağlık çalışanlarımızın tamamına şükranlarımı sunuyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Aile hekimi maaşı arttı mı? Aile hekimleri ne kadar maaş alacak? Erdoğan açıkladı!

Konuşmasında 5 müjdeye yer veren Erdoğan aile hekimlerinin temel ücretlerine artış yapılacağını duyurdu. Peki aile hekimi maaşı ne kadar? Pratisyen aile hekimi maaşı 7 bin TL ile 9 bin TL arası olurken uzman aile hekimi maaşı 9 bin TL ile 12 bin TL arasında değişiyor. 

DOKTOR MAAŞLARI İÇİN TIKLAYIN! 

AİLE HEKİMİ MAAŞI NEYE GÖRE BELİRLENİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aile hekimi maaşları hakkında yaptığı açıklamanın ardından araştırmalar çoğaldı. Peki aile hekimi maaşı neye göre belirleniyor? Buna göre aile hekimi maaşına etki eden faktörler:

  • Bakılan hasta sayısı,
  • 2022 aile hekimliği maaş zamları,
  • Çalışılan sağlık ocağına ait giderlerin maddi değeri,
  • Aile hekiminin mesleki deneyimi,
  • Maaş puanlama sistemi,
  • Aile hekiminin muayene sırasında kullandığı tıbbi ürünlerin maddi giderleri,
  • Ülkedeki enflasyon oranı,
  • Aile hekiminin medeni durumu ve çocuk sayısı

Erdoğan ''Üçüncü müjdemiz, sağlık çalışanlarımızın maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlıyoruz'' ifadelerine yer verdi. 

AİLE HEKİMİ NE İŞ YAPAR? 

Maalara yapıalcak iyileştirmelerin ardından gözler ''Aile hekimi ne iş yapar?'' sorusuna çevrildi. Aile hekimleri, kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile teşhis,  tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini, yaş, cinsiyet ve hastalık ayrımı yapmadan bakan tabiplerdir. Evde takibi zorunlu olan özürlü, yaşlı, yatalak vb.durumdaki hastalarının sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmeti sağlar. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...