Tgrt Haber
11 May 2021 09:48

AK Parti'nin yeni ekonomi paketinin detayları

AK Parti yeni ekonomi paketini Meclis'e sundu. Tartışmaya neden olan çeklerin bankaya ibrazını yasaklayan düzenleme değiştiriliyor. Ayrıca 18 yaşından küçüklerin bireysel emeklilik sistemine dahil edilmesinin önü açılıyor.. İşte detaylar..

AK Parti'nin yeni ekonomi paketinin detayları
yeni ekonomi paketi,,ak parti,,bireysel emeklilik sistemi,

Meclis tatile girmeden önce kabul edilen ve tartışmaya neden olan çeklerin bankaya ibrazını yasaklayan madde değiştiriliyor.

ÇEKTE İBRAZ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

AK Parti 16 maddeden oluşan yeni ekonomi paketini meclise sundu. Paketle, mayıs ayı boyunca karşılığı olsun olmasın her türlü çekin bankaya ibrazını yasaklayan madde değiştiriliyor. Karşılığı olan çekler ibraz edilebilecek

KARŞILIĞI OLAN ÇEKLER İBRAZ EDİLEBİLECEK

Teklife göre ibraz süresi 30 Nisan ile 31 Mayıs olan çekler, 31 Mayıs’a kadar ibraz edilemeyecek. Ancak bu çeklerin ibraz edilmesi ve karşılığının bulunması halinde ödeme yapılacak. Karşılığının bulunmaması veya kısmen bulunması halinde ise ‘karşılıksızdır’ işlemi yapılmayacak.

Bu tarihler arasında ibraz edilmeyen veya ibraz edildiği halde karşılıksızdır işlemi yapılmayan çekler, 1 Haziran 2021’den itibaren süreleri içinde ibraz edilebilecek.

Kanun yürürlüğe girdiği tarihten önce ibraz, ödeme ve işlemler sebebiyle ilgililerin hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmayacak.

18 YAŞ ALTI BES KAPSAMINA ALINSIN ÖNERİSİ

Pakette dikkat çeken bir diğer madde ise 18 yaşından küçüklerin bireysel emeklilik sistemine dahil edilmesi oldu böylece Emeklilik hizmeti veren kuruluşlardaki emeklilik birikimlerinin BES'e aktarımına imkan sağlanacak.

İSTİHDAM SÖZÜ VEREN KOBİ'YE KREDİ

Düzenlemeyle ayrıca küçük ölçekli firmalara, istihdam sağlamaları şartıyla kredi garanti fonu destekli kredi sağlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...