Tgrt Haber
29 Ekim 2021 12:36

Akkuyu NGS'nin dördüncü güç ünitesinin inşaat lisansı verildi

Son dakika haberi: Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin dördüncü güç ünitesi için inşaat lisansı verildi. Haberi, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Dönmez, “Akkuyu, 4 ünitenin de eş zamanlı inşa edildiği dünyanın en büyük NGS inşaatı olacak” dedi…

Akkuyu NGS'nin dördüncü güç ünitesinin inşaat lisansı verildi
akkuyu nükleer güç santrali

Akkuyu Nükleer Güç Santralinin inşaat lisansı verildi. Türkiye ile Rusya arasında 12 Mayıs 2010'da imzalanan hükümetler arası anlaşma yapılmıştı. Anlaşma kapsamında Akkuyu nükleer santrali, mersinde yapılmaya başlandı…

Santral, Türkiye'nin en büyük yatırımları arasında bulunan her biri 1200 megavat kapasiteli 4 reaktörden oluşuyor.

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de santral ile ilgili bir gelişmeyi paylaştı. Dönmez, açıklamasında Akkuyu Nükleer Güç Santralinin dördüncü ünitesinin inşaat lisansının verildiğini belirtti. Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Cumhuriyetin 100. Yılını taçlandıracak olan Akkuyu Nükleer Güç Santralinde’ de önemli bir adım atıldı ve 4. Ünitenin inşaat lisansı verildi' dedi.

Bugüne kadar proje kapsamında Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu belgesi, elektrik üretim lisansı, dört güç ünitesi için sınırlı çalışma izinleri ve inşaat lisansları gibi kilit öneme sahip olan lisans ve izinler düzenlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...