Tgrt Haber

Ticaret Bakanlığı hilecilere cezayı kesti! 'Al-sat' pahalıya patladı!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 Temmuz 2023 21:05 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 21:13
al,sat,ticaret,bakanlık

Ticaret Bakanlığı, bir sosyal medya kullanıcısının al-sat hilesiyle ilgili paylaşımını fark ettmesi üzerine harekete geçti. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, videoyu kaydeden kişiye 300 bin TL tutarında idari para cezası kesildiğini açıkladı. Ayrıca, bu kişinin 2022 ve 2023 yılları arasında 17 adet araç satışı gerçekleştirdiği belirlendi. Ticaret Bakanlığı, tüketicileri mağdur eden eylemlere karşı denetimlerini sürdüreceğini vurgulayarak, önlemler almaya devam edeceğini ifade etti.

Bir sosyal medya kullanıcının "al-sat" olarak bilinen araç ticaretine ilişkin yaptığı paylaşım, sosyal medyada büyük tepki topladı. Gencin videosunda, yaptığı hilelerle 135 bin lira kar ettiğini iddia etmesi üzerine Ticaret Bakanlığı da harekete geçti.

CEZASI KESİLDİ 

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, videoyu çeken M.M. isimli şahsa 300 bin TL idari para cezası kesildiğini açıkladı. Öte yandan M.M'nin 2022 ve 2023 yılları arasında toplam 17 adet taşıt satışı gerçekleştirdiği tespit edildi. 

BİR YILDA 17 ARAÇ SATIŞI YAPMIŞ 

Konu hakkında açıklama yapan Gürcan, "Sosyal medya platformlarında taşıt satışına ilişkin video yayımlayan M.M. isimli şahsın kimlik bilgileri yapılan incelemeler sonucu belirlenmiştir. 2022 ve 2023 yılları arasında toplam 17 adet taşıt satışı gerçekleştirdiği Bakanlığımız İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Bilgi Sistemi kayıtlarından tespit edilmiş olup, yetki belgesi olmadan ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal ettiği anlaşılmıştır. Ayrıca anılan şahsın fiyatı sahte alıcılarla yükselterek alıcıyı aldattığı tespit edilmiştir" dedi. 

DENETİM SÜRECEK 

"Ticaret Bakanlığı olarak spekülatif ve aldatıcı eylemlerle tüketicilerimizi mağdur eden kişi ve kuruluşlara geçit vermeyecek, haksız kazanç sağlama girişimleri ve haksız ticari uygulamaları önlemeye yönelik denetimlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz."

https://twitter.com/mahmutgurcan/status/1679891880513875970


Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...