Tgrt Haber

Altı aylık enflasyon farkı belli oldu, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
03 Ocak 2024 10:47 - Güncelleme : 03 Ocak 2024 10:59
Altı aylık enflasyon farkı belli oldu, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
emekli maaş zammı,emekli maaşı,enflasyon farkı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre altı aylık enflasyon farkı belli oldu. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 37,57 memur ve memur emeklileri toplam yüzde 49,25 zam almaya hak kazandı. Mevcut durumda en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olarak uygulanıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre TÜFE aylık yüzde 2,93 olurken yıllıkta yıllıkta yüzde 64,77 oldu. Böylelikle memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı da netleşti. Peki, en düşük emekli aylığı ne kadar olacak?

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon farkı en büyük belirleyicilerden biri oluyor. Emekliler 6 ayda bir oluşan enflasyon oranı kadar zamma hak kazanıyor. Yılın ikinci yarısında yüzde 37,57'lik enflasyon gerçekleştiği için emeklilere bu oranda zam alacak. 

MEMUR EMEKLİSİNE YÜZDE 49,25

Memur ve memur emeklileri ise toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alabiliyor. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanıyor.

Aralık ayı enflasyon farkıyla beraber memur ve memur emeklileri yüzde 29,79 oranında enflasyon farkına hak kazandı. Memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 15 de toplu sözleşme zammı alacak. Böylece ocak ayındaki zam oranı yüzde 49,25 olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yeni asgari ücretin 17 bin 2 lira olmasının ardından gözler emekli maaş zamlarına çevrildi. Emeklilerin kök maaşlarıyla ilgili yeni bir düzenlemenin yapılması bekleniyor. Uzmanlara göre, en düşük emekli maaşı 11 bin 250 ile 11 bin 500 TL arasında olacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet geçinen 6 Ocak 2024 20:53

7500 pirim günüm var 7500 lira maaş alıyorum bunu yetkililerimiz bilsin ve hala özel sektör de çalışıyorum saygılarımla sunuyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...