Tgrt Haber
30 Ekim 2015 16:03

Altın 3 haftanın düşüğünde

Altın fiyatlarının gerilemesinde FED'in bu yıl içinde faiz artıracağı beklentisi etkili oldu.

Altın 3 haftanın düşüğünde
altın,altın fiyatları,

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (FED) bu yıl içinde faiz artıracağı beklentisiyle üç haftanın en düşük seviyelerini gördü. 

FED, Salı ve Çarşamba günü yapılan Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında piyasa beklentilerine paralel olarak faizde artışa gitmedi. Ancak bankanın küresel ekonomiye dair endişelerinin azaldığını açıklaması ve Aralık ayında faiz artırımı ihtimalinin yüksek olması Doların değer kazanmasına yol açtı.

Spot altının ons fiyatı üç haftanın en düşük seviyesi olan 1,147.46 dolardan işlem görüyor.

Sıfır faiz ortamının sonuna yaklaşıldığı algısının güçlenmesi ile altın fiyatları gerilemeye başladı. 

"ALTIN SATIŞ BASKISI ALTINDA"

ALB Menkul Değerler A.Ş. analistlerine göre teknik açıdan altında satış baskısı ön plana çıkmış durumda. Anlistler, ons altın fiyatlarının 1.150 dolar seviyesinin altında kalması durumunda 1.141 dolar desteğinin altında 1.133 dolara kadar geri çekilme yaşanabileceğini belirtiyor. 1.150 dolar seviyesinin üstüne çıkılması halinde ise önce 1.157 dolar ve 1.162 dolar direncinin test edilebileceği öngörülüyor. 

ALB Forex emtia uzmanları bugün ABD'de açıklanacak kişisel gelir ve gider verileri ile diğer veriler sonrası altın fiyatlarında oynaklığın artabileceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...