Tgrt Haber
16 May 2022 08:22 - Güncelleme : 16 May 2022 08:37

16 Mayıs altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar? İslam Memiş'ten 'kendinizi soydurmayın' uyarısı

Dolar endeksi 20 yılın en yüksek seviyesinde güne başlaması altın fiyatları baskılanmaya devam ediyor. Diğer yandan Çin’deki Covid-19 vakalarının azalması yatırımcıları güvenli liman altından risk havasına doğru sürüklüyor. Elindeki varlıkları yüksek enflasyon ve jepolitik gerginlik riskinden korumak isteyen vatandaşlar ‘’Gram, çeyrek, yarım ve cumhuriyet altını ne kadar? Altın yükselir mi?’’ sorularının cevabını arıyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın tahmini ile ilgili sorulara ‘’Temmuzda patlayacak, almak hayal olacak’’ yorumunu yaptı. İşte 16 Mayıs güncel altın fiyatları

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Altın fiyatları baskılanmaya devam ederken İslam Memiş 'kendinizi soydurmayın' diye uyardı.
Altın fiyatları baskılanmaya devam ederken İslam Memiş 'kendinizi soydurmayın' diye uyardı.

Küresel altın fiyatları Fed faiz artırımından bu yana baskılanmaya devam ediyor. Ons altın 1.807 dolar seviyelerine kadar gerilerken buna bağlı olarak gram altın da 900-905 TL bant aralığına sıkıştı. Ünlü Ekonomist İslam Memiş ‘’Dünyadaki tüm merkez bankaları ortak bir mekanizma ile hareket ediyor. Baskılanma süreci bir gün fena patlayacak. Öyle sert bir yükseliş göreceğiz ki altın almak hele ki fiziki altın almak hayal olacak’’ uyarılarında bulundu. İşte altın fiyatları hakkında bilmeniz gerekenler

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın doların uluslararası piyasalarda değer kazanmasının ons altında baskı oluşturmasına bağlı olarak düşük seyirde kalmaya devam ediyor. 900-905 TL bant aralığına sıkışan gram altın hakkında İslam Memiş ‘’Ekranda 901 TL görüyoruz. Ancak geniş makas aralığını nedeniyle bu seviyeden almak mümkünd değil. Kapalı çarşı piyasasından gram altın 925 seviyelerinde. Hani nerde 901 liradan altın gideyim de 10 kilo alayım’’ değerlendirmesinde bulundu. Peki bugün gram altın ne kadar?

16 Mayıs Pazartesi gram altın 900 TL’den işlem görüyor.

CANLI ALTIN FİYATLARI

Rusya Ukrayna Savaşı devam ederken AB ülkelerinin bu hafta Rus ekonomisine yönelik yaptırım kararını netleştirmesi bekleniyor. Kararın altın ve petrol başta olmak üzere emtia fiyatlarını etkileyeceği konuşuluyor. Yatırımcılar tüm dünyayı etkisi altına alan yüksek enflasyon karşısında elindeki varlıkları kaybetmemek adına ‘’Altın alınır mı satılır mı?’’ sorusunun cevabına odaklandı. İşte 16 Mayıs canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1,487 TL alış, 1,512 TL satış
  • Yarım altın: 2,974 TL alış, 3,025 TL satış
  • Cumhuriyet altını: 5,937 TL alış, 6,028 TL satış
  • Ons altın: 1807 dolar

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

16 Mayıs altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım altın ne  kadar? İslam Memiş'ten 'kendinizi soydurmayın' uyarısı

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU

Ünlü ekonomist İslam Memiş altın fiyatlarına ilişkin ‘büyük bir operasyon var’ uyarısı yaptı. Yatırımcıların ‘’Altın fiyatları baskılanıyor mu? Yükselir mi düşer mi?’’ sorularına cevap verdi. Memiş ‘’Altın fiyatları bilerek ve isteyerek başta ABD merkez bankası Fed tarafından baskılanıyor. Böyle baskıla baskıla günü birinde patladığı zaman artık altın almak hayal olacak. Hele ki fiziki altın bulmak imkansız olacak’’ değerlendirmesinde bulundu. İşte İslam Memiş altın tahmini:

''Haziran ve Temmuz aylarında yükseliş olurken Nisan ayında alım yapan kahvesini yudumlayacak. Tekrar söylüyorum. Altında 1.200 TL’yi görmeden yükseliş var diyemem. Mayıs Haziran aylarında 1.200 seviyesi gelecek. Temmuz ayında ise daha yüksek rakamlar bekliyorum. Ancak yıl sonunda 1.450 lira olacağını tahmin ediyorum.''

Memiş ''Varlıklarınıza sahip çıkın, kendinizi soydurmayın. Sistem muhtaç kalmanızı, köle olmanızı istiyor anlamadınız mı? Zannediyor musun ki sistem sana kazandırmak için şekillendi? Hayır, elindekileri almak için şekillendi'' ifadelerine yer verdi.

UZMANLARDAN ALTIN TAHMİNİ: DÜŞÜŞ SÜRECEK

Altın fiyatındaki baskılanma ile gözler uzmanlardan gelecek altın tahmine çevrildi. Emtia yetkilileri ons altında destek seviyesinin 1.790 dolar ve direnç seviyesinin ise 1.830 dolar olduğunu ifade ederken hafta boyunca aşağı yönlü hareket beklediklerini belirtti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...