Tgrt Haber

Finans analisti Hatice Kolçak'tan 'diken üstündeyiz' uyarısı: Dolar/TL kuru karışık, altın fiyatında beklenmedik pik nokta

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
06 Haziran 2022 07:41 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 08:12
Finans analisti Hatice Kolçak altın ve dolar fiyatı hakkında konuştu. Kolçak 'diken üstündeyiz' uyarısı yaptı.
hatice kolçak,islam memiş,altın,dolar,enflasyon

Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle giriş yaptı. Yurt içinde dolar/TL kuruna bağlı olarak yukarı yönlü hamleler yapan gram altın küresel piyasalarda dolar endeksinin değer kaybı nedeniyle baskılanma sürecinden kurtulan ons altından destek aldı. Piyasaların ateşini alması beklenen süper bono gibi yeni ürünlere odaklanan yatırımcılar ''Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar? Altın düşer mi yükselir mi?'' sorularına odaklandı. Finans analisti Hatice Kolçak 'diken üstündeyiz' diyerek altın ve dolar piyasalarını değerlendirdi.

Finans analisti Hatice Kolçak altın ve dolar fiyatı hakkında konuştu. Kolçak 'diken üstündeyiz' uyarısı yaptı.

Küresel altın fiyatları dolar endeksinde yaşanan geri çekilmeyle kayıplarını geri kazanmaya başladı. Dolar/TL kuru 16,50 sınırını aşarken gram altın 980 bandının üstüne yükseldi. Ünlü ekonomist İslam Memiş ''Gram 975, dolar kuru 16,50 üzerinde tutunmaya devam ederse altında hedef 1.000 lira dolar/TL’de ise 16,80 rakamlarını konuşabiliriz. Gram altında pik nokta beklediğimizden önce geldi'' açıklamalarını yaptı. 

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Gram altın hafta sonu sakinliğini yükselişe bıraktı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ''Enflasyon düşüş eğiliminde'' ifadeleri yatırımcıyı ümitlendirirken bugün gerçekleşecek Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni ekonomik paketler açıklaması bekleniyor. İslam Memiş altın fiyatını doğrudan etkileyen dolar hakkında ''Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde yeni ürünleri açıklayacaktır. Paketle birlikte dolar 16 altına sarkabilir ancak düşüşler kalıcı olmayabilir. Hazırlıklı olun'' uyarılarında bulundu. 

6 Haziran Pazartesi gram altın 983 TL seviyelerinden işlem görüyor. 

Finans analisti Hatice Kolçak'tan 'diken üstündeyiz' uyarısı: Dolar/TL kuru karışık, altın fiyatında beklenmedik pik nokta
 
6 HAZİRAN ALTIN FİYATLARI 

Altın fiyatları yurt içinden ve dünyadan gelen haberlerle fiyatlanmaya devam ediyor. Hafta sonu 975 sınırına kadar gerileyen gram altın haftanın ilk işlem günü 983 TL’den işlem görüyor. Elindeki varlıklara sahip çıkmak isteyen vatandaşlar ''Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar? Altın düşer mi?'' sorusunun cevabını merak ediyor. İşte 6 Haziran canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1,604 TL alış, 1,627 TL satış
  • Yarım altın: 3,206 TL alış, 3,255 TL satış
  • Cumhuriyet altını: 6,403 TL alış, 6,486 TL satış
  • Ons altın: 1.857 dolar

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ve dolar fiyatında kırmızı çizgi değerlendirmesinde bulundu. Memiş sosyal medya hesabından ''Gram altın 1.000 liraya göz kırptı. Serbest piyasalarda 992 lira. Bakalım yeni ürün açıklanmadan test edecek mi?'' ifadelerine yer verdi. Hükümet tarafından açıklanmasını beklediğim yeni ürünler dolar ve altın fiyatında ters rüzgarlar getirebilir. Ancak ben düşüşlerin kalıcı olamayacağını düşünüyorum'' değerlendirmesinde bulundu. Ünlü ekonomist enflasyon rakamlarının dolar ve altın üzerinde henüz etkisini göstermediğini ''Altın ve gümüş ucuz değil, bedava. Enflasyon piyasalarda hissedilirse bu fiyatlar hayal olur'' yorumunu yaptı.  

''Ben önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni ürünü açıklamasını bekliyorum. İki hafta çok önemli. Bu ürün muhtemelen enflasyonun üzerinde getiriye tekabül edecek. Ürünle birlikte dolar/TL kuru 16 seviyesinin altına sarkması gerekiyor. Paketin çok geç kalmadan açıklanması gerekiyor. Aksi halde döviz kurunda geri çekilmeler de rafa kalkabilir.''

Memiş paket açıklanırsa kısa vadede kurun aşağı yönlü çekileceğini ifade ederken ardından kaldığı yerden devam edeceğinin altını çizdi. Haziran-Temmuz-Ağustos aylarının enflasyon rakamları mevsimsel etki ile düşük geleceğini sonra kaldığı yerden devam edeceğini belirtti. 

HATİCE KOLÇAK’TAN 'DİKEN ÜSTÜNDEYİZ' YORUMU 

Finans analisti Hatice Kolçak altın ve dolar fiyatına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: 

''Enflasyon rakamları ile birlikte piyasaların kafası daha da karıştı. Beklentinin altında gelen rakamlar yatırımcının kafasında soru işaretlerine neden oldu. Haziran ayında netlik kazanır umudu yavaş yavaş tükenmeye başladı. Yurt içinde oynaklık devam ederken küresel piyasalardan da iyi haberler gelmiyor. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yükselişi ve dolar endeksinin değer kazanmasına bağlı olarak ons altın baskılandı. Bunun önemli olmadığını söyleyebilirim. Bugün enflasyona endeksli bono ve yetkililerden gelecek yeni ürün açıklamalarına odaklanacağız.''

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...